videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Plněné zapečené žampiony

  1. #1
    Šéfkuchař iris's Avatar
    Členem od
    01.08.2008
    Místo
    Ústí nad Labem
    Příspěvky
    12280

    Default Plněné zapečené žampiony

    Větší hlavičky žampionů očistíme, vykroutíme nožičku a vnitřek ještě lžičkou vydlabeme.
    Nožičky a to, co jsem vydlabali nasekáme nadrobno, na pánvi osmahneme s cibulkou solí a pepřem na másle.Necháme vychladnout-
    Do zapékací misky dáme máslo, porek nakrájený na kolečka, brambory na tenká kolečka, osolíme opepříme, pokmínujeme.
    Hlavičky žampionů naplníme, : nejprve trošku Nivy, kterou nadrobíme, pak nápní připravenou z nožiček.
    Na brambory posadíme naplněné žampiony, zelejeme šlehačkou a pečeme asi 20 min při 18O st. pokud mámežampiony dost zapečené, na chvilku je vyndáme a zprudka dopečeme brambory, aby se smetana vydusila a brambůrky byly opečené.
    Pak vrátíme žampiony, vršky posypeme parmazánem, nebo nivou, nebo jiným sýrem a zprudka dopečeme.
    Můžete dělat brambory zvlášt, ale já to má takhle ráda ... vše v jednom. K tomu salát.
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Poslední úpravu provedl(a) iris; 02.05.2010 v 16:32.
    Iris

  2. #2
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13685

    Default

    Iris, podle fotky recept přímo pro mě. Máme rádi zapečené věci, ale houby chlap moc nemusí kromě smaženice a bedel jako řízky.
    A já se šlehačkou můžu skoro všechno, co se zapékat dá.
    Pěknou neděli.
    anina s.

  3. #3
    Šéfkuchař
    Členem od
    08.09.2009
    Příspěvky
    130

    Default

    Zdravím Iris, tak tohle je bezva receptík. To stojí za vyzkoušení!
    Taky mi to připomnělo jeden pokrm, který jsem kdysi jedl u známých. Jednalo se o mladé bedly, ještě ty uzavřené, které byly naplněny některé jitrnicovým a jiné jelitovým prejtem. Vše bylo naskládáno jako "vázičky" jedna vedle druhé ve vymazané zapékací misce a asi 1/2 hodiny zapečeno. Bylo to bezvadné papání, i když kalorická bomba!

  4. #4
    Šéfkuchař iris's Avatar
    Členem od
    01.08.2008
    Místo
    Ústí nad Labem
    Příspěvky
    12280

    Default

    Má známá plní klouboučky hub vinnou klobásou, vymačká ji a šup s ní do kloboučkůů, teď se mi to vybavilo .......
    Iris

  5. #5
    Šéfkuchař lukare's Avatar
    Členem od
    28.01.2011
    Místo
    oblast Slušovicko
    Příspěvky
    1457

    Post žampiony

    iristak mám tip na zítřejší oběd mám nachystané žampiony tak to udělám podle tohoto
    LIDUŠ

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •