videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Pikantní zelné závitky

  1. #1
    Šéfkuchař Alena Jankova's Avatar
    Členem od
    26.02.2009
    Místo
    Ústí nad Labem
    Příspěvky
    5341

    Exclamation Pikantní zelné závitky

    Na 10 porcí1 kg ml. masa (míchané nebo libovější vepřové), uzený bůček 300 g, kysané zelí 1 kg, 1 menší hlávka zelí, 5 paprik (já měla 4 bílé 1 kapii), 5 oloupaných rajčat, 4 střední cibule, rajčatový protlak, 150 g rýže, 1 vejce, sůl, pepř, chilli mleté i malé papričky, mletá paprika (sladká nebo uzená)Rýži uvaříme tak na půl (necelých cca 10 minut), případnou vodu slijeme.Z hlávky zelí vyřízneme kolem koštálu střed asi ve tvaru kužele, dáme do vroucí vody nejprve košťálem dolů.Nahoru, k zelí dávám do vroucí vody rajčata, aby šla dobře oloupat.Smícháme ml. maso, rýži , sůl, pepř, ml. papriku, nadrobno nakr. 2 cibule a na špičku lžičky chilli. Důkladně promícháme.Hlávku zelí otočíme a ještě chvilku povaříme. Mezitím si nakrájíme papriky a rajčata. Vidličkou odebíráme z hlávky zelí vrchní listy, dokud to jde. Zbytek opět chvíli povaříme.U vychladlých listů seřízneme vystouplý košťál, do těch míst vložíme směs masa (asi jako z větší lžíce).Balíme tak, že přehneme přes maso list na straně košťálu, potom strany (vznikne cosi jako otevřená obálka)a zarolujeme. Postupně odebíráme další listy z hlávky a balíme. Závitků bude nejméně 20 ks Na dno titanového (litinového, jiného silnostěného) hrnce dáme polovinu kys. zelí, 1 cibuli nahr. na měsíčky,třetinu uzeného bůčku, polovinu nakr.paprik i rajčat a narovnáme závitky. Zalijeme polovinou protlaku.Dáme druhou třetinu uzeného bůčku, druhou polovinu paprik, rajčat a protlaku.Když to vařím pouze pro dospělé přidávám malé 2-3 chilli papričkyNarovnáme druhou vrstvu závitků.Navrch rozprostřeme druhou polovinu kysaného zelí a zbytek uzeného bůčku.Nepodlévám, zelenina i maso pustí dost šťávy Vaříme při mírné teplotě 90 - 120 minut.Když nakládáme zelí, dávám si dvě malé hlávky do sudu mezi krouhané a z těch je to nejlepší
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Poslední úpravu provedl(a) Alena Jankova; 03.02.2012 v 01:43.
    Alena J

  2. #2
    Šéfkuchař
    Členem od
    25.07.2008
    Místo
    Těrlicko
    Příspěvky
    1471

    Default

    Alenko,vypadá to moc krásně,jsi šikovná,i ta fotodokumentace.

    Darina

  3. #3
    Šéfkuchař iris's Avatar
    Členem od
    01.08.2008
    Místo
    Ústí nad Labem
    Příspěvky
    12280

    Default

    To je dokonalé !!!!!!! Tleskám !!!!Ukládám !!!! jen mi chybí to tvé zelí.
    Iris

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •