petrželový krém.jpg

Potřebujeme:
píši dle původního receptu z časopisu Apetit, ale udělejte si ji pro vícečlenou rodinu určo z dvojnásobného množství, je fakt chutná a nezbude vám

3 petržele
bílá část z jednoho pórku
1 malá cibule, olej
750 ml zeleninového vývaru nebo vody
200 ml mléka
sůl, pepř, drcený kmín
pažitka, vajíčka, slepičí nebo křepelčí, nemusí být

Postup:
Na oleji zpěňte cibulku, přidejte na kolečka nakrájenou petržel a nakrájený pórek, trošku orestujte a zalijte horkým vývarem, použila jsem zeleninovou kostku od Knorru, nebo zalijte horkou vodou a povařte dokud nebude zelenina měkká. Zeleninu rozmixujte, přidejte mléko, může být i méně, či více než je v rozpisu, zaleží jakou chcete hustotu. Okořeňte solí, pepřem a drceným kmínem. Dochuťte pažitkou, ztraceným vejcem. Použila jsem vařená křepelčí vejce. Vejce a ni pažitka být nemusí. Polévka je rychle hotová, má výraznou petrželovou chuť. Nám moc chutnala.
Dobrou chuť.