videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 1 z 1

Téma: Pečená štika plněná zeleninou

  1. #1
    Šéfkuchař Alena Jankova's Avatar
    Členem od
    26.02.2009
    Místo
    Ústí nad Labem
    Příspěvky
    5341

    Default Pečená štika plněná zeleninou

    Vykuchanou, šupin a žaber zbavenou štiku omyjeme, osušíme, příčnými řezy několikrát mělce nařízneme. Potřeme solící směsí a česnekem zevnitř i zvenčí.
    Do solící směsi míchám: sůl, mleté bílé hořčičné semínko, kurkuma, chilli, pepř, sušený kopr a petrželku nebo pažitku.
    Nasolenou rybu necháme cca 2 hodiny odležet.
    Na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninou (celer, mrkev, petržel), cibulí a slaninou (od každého přibližně stejné množství=5 dílů)
    naplníme rybě dutinu břišní, NEPĚCHOVAT ! a zašijeme nebo převážeme kuchyňským provázkem. Zapékací mísu nebo plech vymažeme olivovým olejem, štiku vložíme hřbetem nahoru.
    Já jí dávám natěsno, ale pokud budete mít třeba šikmo na plechu, musíte podložit špejlemi (já podkládám plátky slaniny i z boku, aby se mi nepřipekla).
    Aby držela hřbetem nahoru dávají se ze stran dřevěné špalíčky.
    Zbylou zeleninu přidám do pečící nádoby a přikrytou (poklicí nebo alobalem) pečeme 30-40 minut.
    Během pečení podléváme bílým vínem nebo vodou, ke konci přidáme máslo a bez poklice dopečeme cca 20 minut.
    Před konzumací vykostím tak, že nožem nebo vidličkou oddělím opatrně od hřbetu masíčko na obě strany, tím se odkryje horní polovina štiky až ke kostře.
    Zatáhneme za hlavu směrem nahoru a oddělíme kostru od masa.
    Podáváme s opečeným bramborem nebo br.kaší a zeleninou, ke každé porci osminku citronu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Attached Files Attached Files
    Poslední úpravu provedl(a) Alena Jankova; 29.11.2011 v 17:39.
    Alena J

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •