videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazují se výsledky 1 až 10 z 13

Téma: Paštika do srnčího hřbetu

  1. #1
    Šéfkuchař
    Členem od
    16.03.2009
    Příspěvky
    14600

    Default Paštika do srnčího hřbetu

    004.JPG005.JPG006.JPG1 kg kuřecích jater
    1 velká cibule
    250 g másla
    3-6 str.česneku/dle chuti/
    1 smetana na šlehání
    majoránka,tymián-nejlépe čerstvý,sůl pepř
    /můžou být nasekané mandle,brusinky,provensálské koření.....dle chuti každého
    já dala brusinky

    Na oleji zpěnit cibulku,česnek přidat játra/nakrájené/tymián,majoránku a půlku šlehačky a dusíme až se vypaří tekutina.Ochutit solí,pepřem....přidat brusinky nebo mandle a rozmixovat s změklým máslem a se zbytkem šlehačky-mixovala jsem na jemno ručním šlehačem
    Dát do formy na srnčí hřbet-ještě jsem zbytek dala do malé mističky nebo do formy na biskup.chlebíček!!dala jsem do formy mikroten a naskládala plátky slaniny nechat do 2.dne v lednici
    Kdo nemá rád slaninu tak nedává-nemusí tam být!!!!
    Poslední úpravu provedl(a) lenka24; 20.02.2012 v 13:36.
    LENKA

  2. #2
    Šéfkuchař
    Členem od
    06.12.2009
    Místo
    Morava
    Příspěvky
    3312

    Default

    Leni,vypadá to úžasně,muž má rád paštiku,tak to asi zkusím....
    Maruna

  3. #3
    Šéfkuchař
    Členem od
    16.03.2009
    Příspěvky
    14600

    Default

    U nás kluci také tak jsem neodolala a vyzkoušela,pěkně na jemno rozmixovala a už se těším až budu mít čerstvej tymián,musela jsem dát sušenej..ale dobrý
    LENKA

  4. #4
    Šéfkuchař
    Členem od
    30.01.2009
    Příspěvky
    15891

    Default

    Tak to vypadá jednoduše,asi udělám z poloviční dávky,teď jsou játra levná v Tescu od středy.

  5. #5
    Šéfkuchař
    Členem od
    16.03.2009
    Příspěvky
    14600

    Default

    Jaruško je to hned....opravdu jen dobře dochutit a nechat uležet je super,krásně se i maže na pečivo,nbo kdo má rád hrubší,míň rozmixuje a je to!
    LENKA

  6. #6
    Šéfkuchař
    Členem od
    16.03.2009
    Příspěvky
    14600

    Default

    Kdo má rád slaninu-je dobré dát dio formy a pak ještě nahoru,aby to bylo úplně celé obalené-příště to také tak udělám,dala jsem váhalovu slaninu-albert
    LENKA

  7. #7
    Šéfkuchař petrulinka's Avatar
    Členem od
    29.08.2009
    Místo
    Okres Opava
    Příspěvky
    280

    Default

    Leni a ta slanina tam musí být? Zkusila bych to bez ní. A ještě jeden dotaz, nezkazí se paštika, když se tam přidává ta smetana až po uvaření jater, a pak už se paštika nevaří?

  8. #8
    Šéfkuchař
    Členem od
    16.03.2009
    Příspěvky
    14600

    Default

    Slanina tam být nemusí-proto jsem psala-kdo má rád slaninu!!!! paštika se už nevaří a nezkazila se!nechala jsem jí vychladnout a pak dala do lednice
    LENKA

  9. #9
    Šéfkuchař
    Členem od
    16.03.2009
    Příspěvky
    14600

    Default

    Romík slaninu nemusí tak jsem mu ji odělala při krájení a paštika mu moc chutnala
    LENKA

  10. #10
    Šéfkuchař petrulinka's Avatar
    Členem od
    29.08.2009
    Místo
    Okres Opava
    Příspěvky
    280

    Default

    Leni, děkuji. Chlapi sice mají slaninu rádi, ale zkusím to bez ní, protože paštika vypadá úžasně.

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •