videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazují se výsledky 1 až 10 z 21

Téma: Pangasius na dva různé způsoby

  1. #1
    Kuchař
    Členem od
    13.12.2007
    Příspěvky
    41

    Default Pangasius na dva různé způsoby

    V poslední době se velice rozšířil prodej výborné rybičky jménem Pangasius. Rybka je to fakt moc dobrá, prodává se nejčastěji ve formě zmražených"ledovaných" filet bez kůže a hlavně bez kostí a bez rybího zápachu.
    Ráda bych vám nabídla dva recepty, které jsou přípravou podobné, ale ve finále každý jiný!

    Rybí pozdrav z Palerma aneb pangasius na italský způsob

    600g filet z pangasia
    2 lžíce oleje
    3 větší stroužky česneku
    1 cibule
    150g Gorgonzoly nebo Nivy
    12%smetana na vaření
    sůl, oregáno
    olivy(nemusí být, záleží na oblibě)

    V pekáči na oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme rozemnuté oregáno. Do tohoto základu vložíme rozmražené, osušené filety, lehce osolíme (pozor sýr je dost slaný)posypeme sýrem a dle chuti pokrájenými olivami. Zalijeme smetanou a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 30-45 minut. Podáváme s těstovinovou nebo obyčejnou rýží.


    Rybka Řeka Zorby aneb pangasius na řecký způsob.

    600g filet z pangasia
    2 lžíce oleje
    3 větší stroužky česneku
    1 cibule
    4-6 rajčat(mohou být i nakládaná)
    40g másla
    sůl, petrželka, mletý(raději bílý) pepř
    citrónová šťáva, oregáno

    V pekáči na oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a rozemnuté oregáno. Do tohoto základu vložíme rozmražené, osušené filety, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Na ryby navršíme oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme.
    Povrch posypeme jemnými lupínky másla, přiklopíme a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 30-45 minut.
    Pokud použijeme čerstvá rajčata, můžeme povrch posypat před dopečením strouhaným Eidamem(nebo jiným sýrem). V případě, že jsme použili nakládaná rajčata, máme hodně omáčky, do které můžeme před koncem úpravy přidat pár pokrájených černých oliv.
    Podáváme opět nejlépe s těstovinovou nebo obyčejnou rýží, případně můžeme zaexperimentovat i s kuskusem.

    Doufám, že si rybičky oblíbíte, tak jako moje nenasytná rodinka.
    Iva Ver.

  2. #2
    Kuchař daniela's Avatar
    Členem od
    10.04.2008
    Příspěvky
    70

    Default Re: Pangasius na dva různé způsoby

    ja ryby nemusim je mi po nich tezko

  3. #3
    Kuchtík
    Členem od
    19.04.2008
    Příspěvky
    8

    Default Re: Pangasius na dva různé způsoby

    Taky ryby zrovna nemusim,ale pangasia bych se ujedla.To snad ani nemá nic společného se smradlavou rybou jeto báječné a taky můžu jen doporučit a určitě recept vyzkoušim.Jíťa

  4. #4
    Kuchař
    Členem od
    13.12.2007
    Příspěvky
    41

    Default Re: Pangasius na dva různé způsoby

    Přesně tak. Tuhle rybu jedí i lidi, kteří jiné ryby vůbec nejedí. Fakt to někdy vyzkoušejte.

  5. #5
    Kuchař daniela's Avatar
    Členem od
    10.04.2008
    Příspěvky
    70

    Default Re: Pangasius na dva různé způsoby

    a da se koupit nekde

  6. #6
    Kuchař
    Členem od
    13.12.2007
    Příspěvky
    41

    Default Re: Pangasius na dva různé způsoby

    Danielo odkud jste? Podle toho Vám snad poradím.

  7. #7
    Kuchař daniela's Avatar
    Členem od
    10.04.2008
    Příspěvky
    70

    Default Re: Pangasius na dva různé způsoby

    jsem z bestina je to mala vesnice nepochazim ale odtud

  8. #8
    Kuchař
    Členem od
    13.12.2007
    Příspěvky
    41

    Default Re: Pangasius na dva různé způsoby

    Danielo, tak to se omlouvám, ale moc Vám asi neporadím. Zkuste nějaký supermarket. V Praze to prodává Lidl, Penny, Hypernova atd. Dejte pozor, aby filety neměly moc velkou ledovou krustu. Normální je 15%glazura, kterou většinou zpracovatel udává na obalu, ale na trhu bývají i filety horší kvality. Ideální je když jsou filety lehce oddělitelné od sebe, mají tenkou ledovou krustu a jsou čistě bílé, někdy lehce narůžovělé.V těch marketech je většinou prodávají v půlkilových průhledných sáčcích, takže se to dá lehce "prozkoumat".

  9. #9
    imported_ekucharka
    Guest

    Default Re: Pangasius na dva různé způsoby

    :P čauky Ivo, tak jsem rybičku dneska koupila a zítra jí udělám. Kačka a já máme chuť na tu s tou nivou ale malý Jára sýry vůbec nejí a tak udělám s těmi rajčaty. Se sýrem udělám až ho někam vyženu. Ahoj Iva M.

  10. #10
    Super Moderator Ivana's Avatar
    Členem od
    18.11.2007
    Místo
    Praha
    Příspěvky
    14380

    Default Re: Pangasius na dva různé způsoby

    :P Ahoj Ivo, dělala jsem tu rybku s rajčetem a bylo to opravdu moc dobré. Mám to natočené a tak až na to dojde řada dám to na web, že je to od tebe. Dobrou Ivana
    Ivana M

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •