videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 7 z 7

Téma: pangas na vánoce

  1. #1
    Kuchtík
    Členem od
    18.12.2009
    Příspěvky
    2

    Question pangas na vánoce

    Dobrý den, mohl byste mi někdo poradit? Chtěla bych na vánoce udělat pangase klasicky v trojobalu, ale nechci ho smažit těsně před večeří. Můžu ho třeba předsmažit ráno a navečer už jen dopéct v troubě? Bude potom stejně dobrý - křupavý?

  2. #2
    Kuchař
    Členem od
    13.12.2007
    Příspěvky
    41

    Default

    Já bych řekla, že asi žádné smažené jídlo nebude už po ohřátí křupavé.
    Já aspoň tedy zbylé řízky i kapra ohřívám v horkovzdušné troubě a je to sice o hodně lepší než v mikrovlnce,
    ale vyloženě křupavé to není nikdy.
    Hlavně pangas chce před obalením opravdu pořádně vysušit od veškeré vody. Jinak se strouhanka loupe....

  3. #3
    Šéfkuchař
    Členem od
    08.09.2009
    Příspěvky
    130

    Default

    DankoS, obávám se, že tohle možné není. Kdyby to možné bylo, tak by i v restauracích měli nasmaženo do zásoby a hostům by to ohřívali jak na běžícím pásu. Dokonce maso nelze ani dopředu obalit a později před servírováním smažit. To je proto, že maso pouští po osolení vodu, trojobal by zvlhl a loupal by se. Dopředu se dají obalovat jen sýry nebo žampióny. Vím, že někdy je program na štědrý den nabitý, rodiny se navštěvují, chodí se do kostela nebo na procházku, prostě chce se toho stihnout moc. Asi bych se nezúčastnil některé aktivity rodiny a vše si připravil v téhle době. Také je řešení bramborový salát a polévku udělat den předem a na slavnostní večeři si nechat jen to obalování a smažení. Dá se to stihnout během doby, než se nám ohřeje hrnec s polévkou.
    Poslední úpravu provedl(a) Petr.Me; 19.12.2009 v 09:26.

  4. #4
    Šéfkuchař
    Členem od
    30.01.2009
    Příspěvky
    15893

    Default

    Přesně tak,čerstvě smažený řízek nemůže už nikdy být křupavý,než čerstvý.Vždyť je to brzy hotové,to se nemusí tak dlouho propékat jako maso,tak raději čerstvé.

  5. #5
    Kuchtík
    Členem od
    18.12.2009
    Příspěvky
    2

    Default

    Děkuji vám za rady Tak to raději nebudu riskovat zkaženou večeři

  6. #6
    Kuchtík
    Členem od
    07.11.2011
    Příspěvky
    20

    Default

    Na Vánoce jsem klasicky pro kapra, ale kdo nemá rád vybírání kostí tak je to takové dobré řešení. A rozhodně smažit před večeří

  7. #7
    Kuchtík
    Členem od
    22.06.2011
    Příspěvky
    7

    Default

    No já se hlavně spíš divím, že chceš dělat ke štědrovečerní večeři pangase. Vždyť je to kvalitativně horší ryba než kapr... A toho, když naložíš do mléka den předem, tak vůbec není cítit rybinou ani bahnem. My teda děláme klasika kapra v trojobalu, někdy ho doplníme lososem. Ale vím, že spoustě lidí nechutná ryba v trojobalu, tak jí grilují. Mně třeba zaujaly tyhle recepty na grilované ryby: http://www.grilykrby.cz/ryby-na-grilu/, dají se tam najít opravdu lahůdky, takže inspirace je. Ale pangase bych nechala na všední den, když není nic lepšího po ruce...

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •