videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net

Zobrazují se výsledky 1 až 4 z 4

Téma: litinové, porcelánové a podobné formy na pečení

Kuchtík
    Členem od
    10.10.2008

Default litinové, porcelánové a podobné formy na pečení

Objevila jsem Vaše stránky náhodou a velice se mi líbí. Zařadila jsem si je mezi oblíbené a mám už vyhlídnutý i recept, který na víkend upeču. Mám ale jeden problém, se kterým bych potřebovala poradit. Dostala jsem myslím litinovou formu Raka na pečení, je potáhnutá glazurou, ale nemám s ní vůbec žádné zkušenosti. Má se vymazávat a vysypávat, nebo jenom vymazávat nebo nemusí nic? Peče se v ní jako v klasické formě nebo se trouba vypne dříve a nechá se buchta dojít? Myslím, že ta forma bude držet teplo déle, a pak by byla buchta připálená, nebo se pletu? Pokud s tím má někdo zkušenost budu ráda, když mi poradíte. Děkuji JanaŽ

Kuchař
    Členem od
    17.07.2008

Default Re: litinové, porcelánové a podobné formy na pečení

Citace Původně odeslal JanaŽ
    Objevila jsem Vaše stránky náhodou a velice se mi líbí. Zařadila jsem si je mezi oblíbené a mám už vyhlídnutý i recept, který na víkend upeču. Mám ale jeden problém, se kterým bych potřebovala poradit. Dostala jsem myslím litinovou formu Raka na pečení, je potáhnutá glazurou, ale nemám s ní vůbec žádné zkušenosti. Má se vymazávat a vysypávat, nebo jenom vymazávat nebo nemusí nic? Peče se v ní jako v klasické formě nebo se trouba vypne dříve a nechá se buchta dojít? Myslím, že ta forma bude držet teplo déle, a pak by byla buchta připálená, nebo se pletu? Pokud s tím má někdo zkušenost budu ráda, když mi poradíte. Děkuji JanaŽ
    Jano, ja pouzivam litinove a porcelanove a zachazi se s nimi jako se vsemi, zalezi na receptu, rekla bych ze se v nich pece lepe, kdyz nemaji glazuru tak se po umyti maji natrit trochu olejem jen takovy tenky film, ale ty s glazurou se jen normalne umyji.

Kuchtík
    Členem od
    16.02.2011

Krásné formy na pečení mají tady: http://arde.cz/darky-a-domacnost/formy-na-peceni, nejsou to klasické formy, tyhle jsou masivní s technologií, díky které se i místa, kde je míň těsta, nepřipálí a vykreslují jemňoučké detaily. Koukněte

Šéfkuchař Renata's Avatar
    Členem od
    11.11.2008
    Místo
    Sokolovsko

Romanno to je nádhera, ovšem ty ceny jsou šílený
    Renata

Podobná témata

1. Pečící formy
    By Jaroslava in forum Rady, tipy a nápady v kuchyni
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 28.02.2011, 21:18