videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net

Zobrazují se výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Kuřecí perkelt

Šéfkuchař
    Členem od
    11.02.2010
    Místo
    Brno

Default Kuřecí perkelt

kuř. perkelt s r
    Podle tohoto receptu zůstane kuřecí maso velmi šťavnaté, i když je vařené a získá zajímavou chuť.

Potřebujeme: horní kuřecí stehna, tzv. špalíčky, alespoň 4 na osobu
    3 středně velké cibule
    3 krabičky passaty ( používám od Valfrutty)nebo jiný hustý rajč. protlak
    sladkou mletou papriku
    sádlo, sůl, horkou vodu

Postup: Ze špalíčků kuř. masa stáhneme kůži a odstraníme zbytky tuku. kuř. špal
    Cibuli nakrájíme nadrobno. Cibulí nešetřete dá perkeltu dobrou chuť i hustotu.V širším hrnci rozehřejeme sádlo a na něm cibuli při střední teplotě dusíme do růžova nespálit. Vsypte papriku, klidně půl sáčku, promíchejte, aby se spojila se sádlem.cibulka.jpg
    a hned zalijte passatou. Přilijte horkou vodu v množství podle toho jaké množství a hustotu chcete u perkeltu dosáhnout. Na 3 passaty dávám už jen tak něco málo přes čtvrlitr horké vody. Přiveďte k varu. Do vroucí vody naskládejte špalíčky masamaso v protlaku.jpg
    a hned ztlumte a nechte přikryté probublávat na velmi mírném ohni asi 40 minut. Opravdu si nízkou teplotu a čas hlídejte, ať si maso úplně nevyvaříte jako do vývaru. Podle chuti přisolte. Přílohou může být rýže, pečivo.
    Dobrou chuť.
    ZDENY

Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava

Zdeny, tak přece jsi to ještě vložila?
    Vypadá to zajímavě a kuřecí máme rádi.
    janina s. ( janaS.)

Šéfkuchař petrulinka's Avatar
    Členem od
    29.08.2009
    Místo
    Okres Opava

Tak já dělávám kuřecí perkelt většinou z kuřecích prsních řízků, přijde mi to rychleji hotové. Nakrájím na kostičky, na oleji osmažím cibuli, přidám nakrájené kuřecí maso, orestuju, přidám sladkou papriku, sůl a zaliju smetanou, někdy i dvěma, záleží na počtu strávníků. Případně ještě dosolím a jako přílohu většinou podávám těstoviny. Tak jsem se to naučila od tchyně a manželovi to takto s tou smetanou chutná. A hlavně je to rychle hotové.

Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava

Petrulinko, tak já něco podobného dělávám, kluk miluje kuřecí prsíčka, nedám cibuli (když ji nechce ), jinak to udělám jako ty, k tomu kolínka nebo vrtule a jemu to chutná jako "kuře na paprice".
    Ale chtěla bych to zkusit i podle ZDENY.
    janina s. ( janaS.)

Šéfkuchař
    Členem od
    11.02.2010
    Místo
    Brno

Petrulinko a Jani s., to je zajímavá obměna se šlehačkou, tak já zase někdy vyzkouším váš recept. U kuř. špalíčků mi přijde, že jak má maso kost, tak se udrží maso takové šťavnatější, ale určitě by šla dobře použít i prsíčka. Ahoj

ZDENY

Šéfkuchař petrulinka's Avatar
    Členem od
    29.08.2009
    Místo
    Okres Opava

Jani jo, jo, přesně, chutná jako kuře na paprice, ale je to rychleji hotové a tak jako ty, taky vařím k tomu většinou vrtulky. Zdeny, ti moji chlapi mají maso od kosti raději, jenže já jím z kuřete jen ty prsa, takže pokud dělám oběd i pro mě, tak většinou jen z kuřecích prsou. Ovšem pokud pro sebe chystám něco jiného, většinou zdravějšího, co chlapi nejí, tak jim udělám kuřecí stehna. AHOJ a tvůj recept taky určitě vyzkouším.

Pravidla přispívání