videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazují se výsledky 1 až 10 z 12

Téma: Kremrole

Kuchtík
    Členem od
    14.11.2008

Default Kremrole

Ahojky všichni!!Mám prosbu.Nedávno jsem zkoušela kremrole,krásně se mi povedli až na sníh.Měl by jste někdo radu jak udělat dobrý sníh ktery drží??Mě totiž v lednici klesl a pod kremrolema byla mokrá lepkavá hmota. Předem děkuji za radu.Lucka

Šéfkuchař Jana H.'s Avatar
    Členem od
    17.02.2008
    Místo
    Dvůr Králové n.L.

Default Re: Kremrole

Ahoj Lucko, nejsem zkušená cukrářka, ale mám dojem, že se sníh šlehá s cukrem ve vodní lázni a to by pak měl držet. Ale určitě se ozvou děvčata, co mají nějaké zkušenosti, já jen co jsem kde vyčetla.J.H.
    Jana H.

Kuchtík
    Členem od
    14.11.2008

Ahoj Jani.Já to právě takhle dělala,ale nevím co bylo špatně.Mám napsaný recept:Vyšlehám si bílky do tuha a po troškách přidám cukr,pořád šlehám.Pak dám mísu nad páru a šlehám do zcukernatělé konzistence.S tačí aby chvilku mísa stála a bílek pouští tekutinu.Co dělám špatně? Děkuji za jakoukoliv radu.Lucka

Super Moderator Ivana's Avatar
    Členem od
    18.11.2007
    Místo
    Praha

Ahoj Lucko, ale Jana psala že je šlehala ve vodní lázni a ty jsi je šlehala normálně a přidávala jsi cukr? Podívej se tady na webu na laskonky, ty jsem šlehala ve vodní lázni a jak jsem je potom dělala a ten sníh jsem měla venku, tak už jsem cítila, jak přiměřeně tuhne, nádhera. A to když sníh ušlehám normálně, tak to nedělá. Ivana M
    Ivana M

Šéfkuchař
    Členem od
    23.07.2008
    Místo
    Holice

Ahoj Lucko nevím co děláš špatně. Já mám sníh krásně tuhý .Nesmí se ti voda moc vařit a mísa nesmí být ponořená ve vodě. Nevím co bych ti ještě poradila
    Měj se Zdena
    ZDENKA

Kuchtík
    Členem od
    14.11.2008

Ahoj holky.Chci vám poděkovat,už vím čím to bylo,já tu mísu měla ve vodě a Zdena píše,že se voda nesmí vařit a mísa nesmí být ponořená ve vodě a to jsem já udělala špatně.Moc diky doma vyzkouším.Jinak Ivance moooc děkuji,ne jen za sebe,ale i za ostatní co vaří podle ekuchařky je to fakt supeer.Hodně jsem se naučila.Pa Lucka

Super Moderator Ivana's Avatar
    Členem od
    18.11.2007
    Místo
    Praha

:P Ahojky Lucko, tak jsem včera dělala laskonky a ještě než jsem tam přidala oříšky, tak jsem bobeček sněhu odebrala a dal do lednice co to udělá do příštího dne. Teď jsem na to koukala, povrch to mělo zavadlý a vevnitřku byl sníh takový polotuhý, ale určitě by to z kramrole nevyteklo. Asi to bude opravdu tím zpracováním. Ivana
    Ivana M

Kuchař
    Členem od
    25.11.2008

Naše babička je vždycky dělala dědovi k svátku a narozeninám, sama je má moc ráda, nadělaly jsme se jich spousty, vždycky udělala ráno těsto, já přišla odpoledne, upekly jsme a pak vařily sníh.

Vařený sníh:
    6 bílků
    36 dkg krupicového cukru
    Ušleháme pevný sníh, opatrně přimícháme cukr a teď šleháme ve vodní lázni asi 15 - 20 min, to už normální metlou ručně, ono to nechce ani tak rychlost, spíš čas, pak už cítíte, jak to na stěnách nádoby cukernatí a když tu metlu vytáhnete, tak ten sníh pěkně stojí, pak se to vyndá z té lázně a ještě se to každou chvíli prošlehává do vychladnutí. Vždycky byl tuhý a nikdy nám nevodnatěl, naplněné a to pěkně celé, žádné mezírky bez sněhu, ty kremrole vydržely dost dlouho, ani v ledničce jsme je neskladovaly, to si myslím, že zvodnatí krátkým procesem při vaření nad párou.
    Voda jsem měla vždycky až k míse a byla v lehkém varu.
    Nebo el. šlehačem na nejnižší stupeň by to asi taky šlo.
    A to těsto vám taky musím napsat, protože kam se hrabou z lístkového, tyhle jsou křehoučké, jen se rozplývají.
    1 ztužený tuk (Omega, ap.)
    1/4 l smetany na šlehání
    1/2 litru hladké mouky
    Těsto necháme odpočinout a pak natočíme a zprudka upečeme do žlutorůžova. Jsou VÝBORNÉ !!!
    Wendy

Šéfkuchař verka123's Avatar
    Členem od
    27.11.2007
    Místo
    Liberec

Wendy, já je dělám taky tak a sníh šlehám taky ve vodě a ještě se mě nestalo, že by se nepovedl. Jen těsto mám kapinku jiné, ale taky ze šlehačky. Dávala jsem ho do sladkého pečení, tak se podívej. To těsto je určitě lepší, než lístkový i se s ním hezky dělá. Věrka.
    Věrka.

Kuchař
    Členem od
    25.11.2008

To je pravda Věrko, z lístkového těsta jsou kremrole moc hutné a tvrdé, z tohohle těsta jsou lehoučké, křehoučké, dobře se s ním pracuje .... prostě ňamka, zkuste, milé kuchařinky.
    Wendy

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

1. Kremrole
    By verka123 in forum Pečené sladké
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 16.11.2010, 15:57
  2. Kremrole z rohlíků
    By janina s. in forum Pečené sladké
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 12.10.2009, 19:05
  3. Kremrole