videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 8 z 8

Téma: knedlíky plněné uzeninou

  1. #1
    Kuchtík
    Členem od
    30.07.2013
    Příspěvky
    3

    Default knedlíky plněné uzeninou

    Ahoj, rád bych je uvařil, někdy se jim říká "Bavorské knedlíky".

    Co by jste mi doporučili za suroviny? A jakl na to?

    Už sem uvařil dobrý kuřecí rolky....

    Díky za tipy.

  2. #2
    Kuchtík
    Členem od
    30.07.2013
    Příspěvky
    3

    Default

    & taky, jak správně uvařit zelí.

  3. #3
    Šéfkuchař Dorka's Avatar
    Členem od
    08.01.2013
    Příspěvky
    1198

    Default

    Dobrý deň, recept na "Bavorské knedlíky" nemám, ale mám na "Tirolské knedle s údeným a slaninkou":
    Rožky/asi 6ks/pokrájam na kocky, zalejem vlažným mliekom/asi 2dcl/, nechám odstáť.Kým to nasiakne na panvici si urestujem pokrájanú slaninku a malú na drobno pokrájanú cibuľku .K rožkom pridám asi 5-6 lyžíc polohrubej múky, 2lyžice krupice, 2 rozšľahané vajcia, 1a 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 1 postrúhaný zemiak. Vmiešam opraženú cibuľku so slaninkou na kocky pokrájané údené mäso /150g/. Osolím, okorením, pridám petržlenovú vňať, všetko dobre premiešam a mokrou rukou tvarujem menšie knedle. Varím 15-20min. Jednu skúsim, rozkrojím, či je hotová. Vyberiem knedle mierne natrhnem vidličkou posypem do chrumkava opraženou cibuľkou. Podávam s dusenou kyslou kapustou. Tak skúste. Dorka

  4. #4
    Kuchtík
    Členem od
    30.07.2013
    Příspěvky
    3

    Default

    Děkuji, ale já myslel ty, co jsou plněné uzeninou, ne že uzenina je do toho vníchána. Ale budiž, zkusím toto.

  5. #5
    Šéfkuchař Dorka's Avatar
    Členem od
    08.01.2013
    Příspěvky
    1198

    Default

    Neviem, či ste si všimli, ale aj tu nájdete výborné knedlíky. Na hlavnej stránke ekucharka.net, tu pani Ivanka ponúka recept.Vľavo v červenom rámčeku nájdete:Kategorie receptu.
    V kolonke-Uzené maso, nájdete hneď ako prvý recept: Bramborové knedlíky plněné uzeným masem. Odporúčam.

  6. #6
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13685

    Default

    Citace Původně odeslal Fredy.00 Zobrazit příspěvek
    & taky, jak správně uvařit zelí.
    Zdravím Fredy, jak správně uvařit zelí Vám opravdu neporadím, každý má svůj postup a já určitě netvrdím, že ten můj správný je.
    Před pár dny jsem vařila červené zelí ze sáčku, ale vařím tak i bílé nebo hlávkové.
    Prostě zelí vařím do měkka ve vodě, přidám sůl, u kysaného cukr, mletý nebo drcený kmín.
    Potom na pánvičce na troše oleje osmahnu cibulku s domácím špekem do zlatova, trochu posypu hladkou moukou a vliju to do zelí.
    Nechám provařit, dochutím a je to.
    Hlávkové někdy nezahušťuju podle mé tety ze Slovenska.

    Jinak, když máte čas, napište do vyhledávače "zelí", "knedlíky" apod. a určitě něco najdete.
    Ivanka má taky videorecepty, jak píše Dorka.
    Já někdy dělávám šišky z bramborového těsta, naplním je kvalitním párkem nebo uzeninou a smažím je, mi to chutná víc než knedlík vařený.
    Tak ať se Vám daří.

    anina s.

  7. #7
    Peter111
    Guest

    Default

    Neviem, či ste si všimli, ale aj tu nájdete výborné knedlíky. Na hlavnej stránke ekucharka.net, tu pani Ivanka ponúka recept.Vľavo v červenom rámčeku nájdete:Kategorie receptu.
    V kolonke-Uzené maso, nájdete hneď ako prvý recept: Bramborové knedlíky plněné uzeným masem. Odporúčam.

  8. #8
    Šéfkuchař Dorka's Avatar
    Členem od
    08.01.2013
    Příspěvky
    1198

    Default

    Dpbrý deň, Peter 111, asi sa jedná o príjemný omyl, ale pochopme to tak, že opakovanie je matka múdrosti.
    Prajem aby sa Vám na týchto stránkach páčilo a hlavne veľa zdaru v kuchárskom kumšte.Dorka

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •