videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazují se výsledky 21 až 29 z 29

Téma: Jak vařím rýži

Šéfkuchař Hančí's Avatar
    Členem od
    12.03.2008
    Místo
    CZ

Smile

Holky, všem moc díky, já rýži mám docela ráda.A s našima dietkama docela často.Evico,jasně na dva prsty to je ta správná míra!!!Teda Parbolied, říkáte za 40,-,no tak vyzkouším,ale to už si můžu u těch Vietnamců rovnou za 40,- koupit Basmati nebo Jasmínovou rýži.....a myslím, že to bylo taky 1 kg.???
    Je to drahota!!! Musím to omrknout. I tak díky.
    Poslední úpravu provedl(a) Hančí; 18.01.2010 v 06:23.
    Hančí

Šéfkuchař
    Členem od
    09.08.2009

Tady je foto té rýže
    Poslední úpravu provedl(a) evica; 05.08.2010 v 07:51.

Šéfkuchař Hančí's Avatar
    Členem od
    12.03.2008
    Místo
    CZ

Thumbs up

Aha Evico tak Parboiled a né Parbolied,chybička se vloudila...stejně ale díky,omrknu to!!!
    Hančí

Šéfkuchař
    Členem od
    09.08.2009

Hančí,omlouvám se ale napsal jsem to špatně.Ale to bys našla v obchodě.

Šéfkuchař Hančí's Avatar
    Členem od
    12.03.2008
    Místo
    CZ

Smile

To nic, to já jen tak mimochodem,taky se uklepnu, pá
    Poslední úpravu provedl(a) Hančí; 22.01.2010 v 03:40.
    Hančí

Kuchtík
    Členem od
    04.04.2009

Já si na vaření rýže koupila přímo hrnec,rýže je po 5x propláchnutí ve studené vodě a popřesypání do hrnce nalití potřebného množství vody(dodána odměrka),krásně sypká.Ale pokud jsem tuten hrnec neměla,tak jsem jí také 5x vyprala ve studené vodě,dala do kastrolu,osolila(podle chudi přidat hřebíček,cibuli,ceri koření atd..),a nalila vodu aby byla dva prsty nad rýží.Nechala vařit až do té doby dokud se v rýži neutvořily dírky,potom odstavila z kamen a přikrytou nechala asi tak 1/2hodiny dojít.Tímto způsobem uvařená rýže je krásně sypká.

Kuchař
    Členem od
    20.08.2010
    Místo
    Most

Dobrý den Hančí, jasmínovou rýži od vietnamců mám vyzkoušenou, koupila jsem ji ve velkém balení, myslím, že to bylo 5 kg, ale bylo to někdy v únoru (syn už mě napadá, že jsem macecha, páč od té doby jsem se ke koupi nedokopala, nakoupit chodím rovnou z práce do penny nebo tesca a jít někam dál jsem naprosto líná ), tak si to už nepamatuji, ani cena mi v mozku nezůstala, ale dělily jsme se s kamarádkama, takže jsem v konečné fázi měla něco ke dvoum kilům. Musím říct, že je skvělá, sice má při vaření takový divný pach, ale hotová je úžasná. Je trošku lepivější, nebo se mi to spíš zdá, protože jinak používám jenom parbolid a ta teda nelepí - o tom, že dělám rýžové placičky s nivou podle Ivanky věděl celý barák , ale zítra nebudu lemra líná, ráno vstanu, dojedu na burzu, koupím jasmínovou (tam se dá koupit nejlevněji, teda prý...) a k večeři ZASE budou rýžové placičky, protože nám strašně chutnají a když to zkombinuji s tou jasmínovou rýží, tak určitě vyhraju cenu matka roku . Mějte se krásně. Jana

Kuchtík
    Členem od
    18.03.2009
    Místo
    Spojene Arabske Emiraty

Ahojky, taky pridam jeden receptik . Na masle osmahnem hrst vlasovych nudli do zlatova a pak pridame propranou ryzi , kratce osmahnem a zalijem vodou , stejne jak tu pisete 1 hrnek ryze a 1 a pul vody. Postup je stejny.

Kuchtík
    Členem od
    07.11.2011

Já tedy vařím rýži jedině ve varných sáčcích a to ještě musí být taková ta žlutá. Je to pak raz dva. Několikrát jsem vařila obyčejnou a vždy se mi rozvařila, ale je zde mnoho různých tipů a rad, tak určitě nějakou vyzkouším.

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Pravidla přispívání