-
Šéfkuchař
Jak vařím rýži
Na jeden díl rýže přijde díl a půl vody.Tak tedy....
Hrnek rýže vsypu do síta,properu v teplé vodě a vsypu do hrnce.Zaleji hrnkem a půl vody,osolím a přidám lžíci oleje (může se přidat cibule,hřebíček,kari aj). Vařím na nejmenším kolečku sporáku. Až začne rýže vřít,plamen zcela ztlumím a nadzvednu mírně pokličku.Když voda zmizí (zjistím nahnutím hrnce,zda mi nevytéká z pod rýže ještě voda) je hotovo. Přiklopím poklici,nechám 15 minut dojít je pak krásně sypká.
Rýži během vaření NEMÍCHÁM.
Iva4
-
Šéfkuchař
Já tedy používám varné sáčky,ale dcera ji zásadně dělá v troubě a paráda.
JARUŠ
-
Šéfkuchař
-
Šéfkuchař
No já té ve varných sáčcích nějak nemůžu přijít na chuť. V hotové sáčkové rýži cítím divnou pachuť,proto ji nedělám.
Iva4
-
Šéfkuchař
Ivo, taky cítím ten plast. Vařím stejně, jen vody dávám trochu méně a mám jí taky pěkně sypkou.
Renata 
-
Šéfkuchař
Varné sáčky se musí vyprat a dát vařit a potom zase opláchnout po uvaření a není nic cítit,alespoň muž nic neříká a ten očuchá kde co.Tady právě nemám žádné zbytky,protože vím,že pro něj jeden sáček k obědu.
JARUŠ
-
Šéfkuchař
Jaruš já vím,že se varné sáčky oplachují,ale je to tak jak píšu.Ani já nemám zbytky rýže.
Poslední úpravu provedl(a) Iva4; 29.12.2009 v 10:31.
Iva4
-
Šéfkuchař
Ještě bych chtěla dodat,že pro jednu osobu se počítá 45ml - 50ml rýže v surovém stavu.Nezapomeňte,že se objem zdvojnásobí.
Iva4
-
Šéfkuchař
-
Šéfkuchař
Pravidla přispívání