videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazují se výsledky 1 až 10 z 29

Téma: Jak vařím rýži

  1. #1
    Šéfkuchař Iva4's Avatar
    Členem od
    16.04.2009
    Místo
    Glasgow,Skotsko
    Příspěvky
    616

    Default Jak vařím rýži

    Na jeden díl rýže přijde díl a půl vody.Tak tedy....
    Hrnek rýže vsypu do síta,properu v teplé vodě a vsypu do hrnce.Zaleji hrnkem a půl vody,osolím a přidám lžíci oleje (může se přidat cibule,hřebíček,kari aj). Vařím na nejmenším kolečku sporáku. Až začne rýže vřít,plamen zcela ztlumím a nadzvednu mírně pokličku.Když voda zmizí (zjistím nahnutím hrnce,zda mi nevytéká z pod rýže ještě voda) je hotovo. Přiklopím poklici,nechám 15 minut dojít je pak krásně sypká.
    Rýži během vaření NEMÍCHÁM.
    Iva4

  2. #2
    Šéfkuchař
    Členem od
    30.01.2009
    Příspěvky
    15891

    Default

    Já tedy používám varné sáčky,ale dcera ji zásadně dělá v troubě a paráda.

  3. #3
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default

    Ivi4, dík za připomenutí, kdysi sáčky nebyly...
    Já se přiznám, že vařím právě ve varných sáčcích a jinak se chystám na pečenou v troubě dle Ivanky.
    anina s.

  4. #4
    Šéfkuchař Iva4's Avatar
    Členem od
    16.04.2009
    Místo
    Glasgow,Skotsko
    Příspěvky
    616

    Default

    No já té ve varných sáčcích nějak nemůžu přijít na chuť. V hotové sáčkové rýži cítím divnou pachuť,proto ji nedělám.
    Iva4

  5. #5
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.11.2008
    Místo
    Sokolovsko
    Příspěvky
    2057

    Default

    Ivo, taky cítím ten plast. Vařím stejně, jen vody dávám trochu méně a mám jí taky pěkně sypkou.
    Renata

  6. #6
    Šéfkuchař
    Členem od
    30.01.2009
    Příspěvky
    15891

    Default

    Varné sáčky se musí vyprat a dát vařit a potom zase opláchnout po uvaření a není nic cítit,alespoň muž nic neříká a ten očuchá kde co.Tady právě nemám žádné zbytky,protože vím,že pro něj jeden sáček k obědu.

  7. #7
    Šéfkuchař Iva4's Avatar
    Členem od
    16.04.2009
    Místo
    Glasgow,Skotsko
    Příspěvky
    616

    Default

    Jaruš já vím,že se varné sáčky oplachují,ale je to tak jak píšu.Ani já nemám zbytky rýže.
    Poslední úpravu provedl(a) Iva4; 29.12.2009 v 10:31.
    Iva4

  8. #8
    Šéfkuchař Iva4's Avatar
    Členem od
    16.04.2009
    Místo
    Glasgow,Skotsko
    Příspěvky
    616

    Default

    Ještě bych chtěla dodat,že pro jednu osobu se počítá 45ml - 50ml rýže v surovém stavu.Nezapomeňte,že se objem zdvojnásobí.
    Iva4

  9. #9
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default

    Holky, přiznám se, že já, co jsem nějak začala vařit, tak znám "jen" varné sáčky, prostě opláchnuté dám do vařící vody a nemusím hlídat, já při mém štěstí bych tu vodu u obyčejné rýže vyvařila a hrnec měla připálený.
    Ale už se těším na to pečené.
    Papa.
    anina s.

  10. #10
    Šéfkuchař
    Členem od
    16.03.2009
    Příspěvky
    14600

    Default

    Jani já jsem ještě nikdy nevařila rýži ve varných sáčcích-nevím proč,ale jsem zvyklá obyč.asi bych připálila tu v sáčcích!!!!
    LENKA

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •