videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Grilování bez grilu - Anglická játra

  1. #1
    Šéfkuchař
    Členem od
    08.09.2009
    Příspěvky
    130

    Default Grilování bez grilu - Anglická játra

    Anglická játra na grilu

    na jednu porci potřebujeme:

    200 g vepřových jater
    2 plátky anglické slaniny
    půlku středně velké cibule nakrájenou na kolečka (použil jsem nať z mladé cibulky)
    3 ks menších plátků másla
    půl stroužku česneku nakrájený na tenké plátky
    ½ lžičky krenexu
    1 lžičku plnotučné hořčice
    2 špetky mleté sladké papriky
    1 špetka mletého kmínu
    1 špetka bazalky
    1 špetka rozmarýnu nebo můžeme dát i malou větvičku čerstvého
    několik kapek worcesteru
    několik kapek chilli omáčky
    na talíři porci posolíme

    postup:

    na stole si rozprostřeme alobal (doporučuji dvojitou vrstvu), a na něj klademe anglickou slaninu, cibuli, okořeněná játra, česnek, krenex, hořčici, worcester, chilli omáčku, máslo a znovu cibuli. Z alobalu vytvoříme balíček, ze kterého vytlačíme vzduch a utěsníme. Dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C péci na roštu asi na 30 minut, potom balíček nůžkami rozstříhneme tak, aby z něj nevytekla šťáva a pečeme ještě 15 minut na 200°C. Po téhle době je vše hotovo a můžeme servírovat. Na talíři dle chuti posolíme.

    příloha: pečivo, pečené brambory, bramborové hranolky, krokety, americké brambory…

    Ještě poznámka – játra krájejte na menší a pokud možno stejné kousky. Dříve a stejnoměrně se pak udělají.
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Poslední úpravu provedl(a) Petr.Me; 20.08.2010 v 08:26.

  2. #2
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.11.2008
    Místo
    Sokolovsko
    Příspěvky
    2057

    Default

    Vypadá to moc dobře, játra máme rádi. Určitě vyzkouším
    Měj se hezky
    Renata

  3. #3
    Šéfkuchař verka123's Avatar
    Členem od
    27.11.2007
    Místo
    Liberec
    Příspěvky
    8490

    Default

    Mě se to taky moc líbí, mňam.
    Věrka.

  4. #4
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default

    Játra jsme ještě negrilovali, tak někdy zkusím třeba v MVT program "gril", ty fotky vypadají moc dobře !
    anina s.

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •