4 Vepřové řízky z kýty ( nejlépe ořech ),olej mletý pepř,sůl
NÁDIVKA : 20 g másla,60g salámu,2 vejce,petrželka,sůl
Vepřové řízky odblaníme,rozklepeme do šířky,opepříme ,poklademe nádivkou,přeložíme na půlky,okraje masa sklepneme paličkou a upevníme
jehlami na závitky.Potřeme je olejem,vložíme do misky a necháme je 1-2 hod.odležet.Potom je osušíme ,potřeme olejem,vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a opékáme 3 1/2-4 min..obrátíme je a zase potřeme olejem a stejnou dobu opékáme i po druhé
straně.
PŘÍPRAVA NÁDIVKY : Salám nakrájíme na nudličky,osmahneme na másle,zalejeme rozšlehanými vejci,osolíme a umícháme řidší nádivku a nakonec můžeme přidat usekanou zelenou petrželku nebo libeček.