Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Maďarská houbová s klobásou

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Maďarská houbová s klobásou

    Vařila jsem jí podle mailíků - Maďarská kuchyně, zaslala mi Mirka, polévka je vynikající !!!!

    Potřebujeme : 1,5 l vývaru,sádlo, hl. mouka, čerstvé, nebo mražené houby, 1 velká cibule, dva stroužky česneku, mletá paprika, sůl, pepř, mletý kmín, majoránka, pažitka, nemusí být, klobása čabajkovitého typu...papriková.... kys. smetana půl kelímku, 3 žloutky

    V kastrolu uděláme jíšku, 2 lž. sádla, 2 lž. mouky, můžete i olej samozřejmě., do odstavené jíšky vsypeme mletou papriku, zalejeme vývarem, rozkvedláme,přidáme naakrájenou klobásku

    a houby: ty podusíme zvlášť na pánvi s tukem, nejprve opražíme cibuli,přidáme česnek na plátky, houby, sůl, pepř, kmín. podušené pak přidáme do polévky a vaříme spolu ještě cca 20 min. Smetanu rozšleháme se žloutky a vlijeme do uvařené polévky, už se nesmí vařit./ polévku vypnu a za pět minut vliju tu smetanu.Nesrazí se. Nkonec přidáme majoránku, pažitku, petrželku......jak je libo. dochutíme případn solí a pepřem.
    Click image for larger version

Name:	maďarsk
Views:	1
Size:	133.2 KB
ID:	147581
    Iris

  • #2
    Iris a mohu dát šlehačku místo zakysky???

    Comment


    • #3
      Jaruš, určitě ano, dej málo, nemá to být až tak smetanové, jen tak na zjemnění.
      Iris

      Comment

      Pracuji...
      X