-
Šéfkuchař
-
Šéfkuchař
Iris, já mám taky dózy, skleněné modré, ale mám je na lince nahoře, prázdné, na ozdobu, v lince mám ty 3 s uchy bez víka na sůl, cukr, strouhanku a jinak takové bílé z um. hmoty s víkem na mouky apod. s cibulovým vzorem od švagrové a tmavě modré s víkem hranaté taky z um. hmoty na jiné cukry, mouky apod. A plechové na špagety.
Jsou praktické a udělají i parádu.
A koření mám ve skleničkách od černých oliv, ty úzké, a fialové víčka jsem natřela na modro, nalepila oválné nálepky a mám je na poličce nad dřezem. Jinak ještě v těch starých malých kulatých z um. hmoty, co byly kdysi, s bledě modrými víčky, a mám je na stěně v kompletu Tescoma, pod nima alobal, potr. fólii a papírovou utěrku.
A zbytek v originál obalech v lince v košíku, máme hodně koření. 
Papa.
janina s. ( janaS.)
-
Iris, máš krásné dózy, obvzlášť ty skleněné, jsou nádherné. 
Já jsem taky kdysi ulítavala na dózách, hlavně keramamických,kdysi jsem je kupovala v Uvě a byly dost na tehdejší poměry drahé.
Měla jsem je vystavené na lince a jen jsem z nich utírala prach.
Nyní v nové kuchyni mám obyčejné plastové na mouky, strouhanku a pod.
Z tescomy jsem si koupila otočný stojan na kořenky.
-
Šéfkuchař
Kety, já je koupila, když jsme rekostruovali kuchyň, pořád mi tam vévodí.Když se na ě podívám, je mi hezky. V kuchyni trávím většinu času a tak se mi to líbí.
Iris

-
Mohu se zeptat jak skladujete mouku? Také v dózách? Já ji zatím skladovala jen tak v tom pytlíku, ale zjistila jsem, ži tam jsou nějací broučci tak jsem ji vyhodila.
-
Šéfkuchař
Já co mohu, přesypávám, tyhle dozy jsou perfektní, mám i menší a hranaté, dávám i fazole, krupky a hlavně krupici, tam je velké nebezpečí havěti.
PB090012.jpg
Iris

-
Šéfkuchař
Někdy tu havěť přineseš v tom pytlíku z krámu. Sice přesypeš do dózy,ale vylíhne se to tam a je to v dóze. Tak snad výhoda,že to nepřeleze z dózy do dózy
.
-
Šéfkuchař
Pravidla přispívání