videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 6 z 6

Téma: domácí výroba tvarůžků

  1. #1
    Kuchtík
    Členem od
    28.01.2009
    Příspěvky
    1

    Default domácí výroba tvarůžků

    poradí mi někdo jak si doma vyrobit tvarůžky? Duch.

  2. #2
    Šéfkuchař maruška's Avatar
    Členem od
    08.07.2008
    Místo
    Znojmo
    Příspěvky
    7119

    Default Re: domácí výroba tvarůžků

    Recept nemám jenom na domácí sýr z tvarohu jak ho dělal táta.
    MARUŠKA

  3. #3
    Šéfkuchař verka123's Avatar
    Členem od
    27.11.2007
    Místo
    Liberec
    Příspěvky
    8491

    Default Re: domácí výroba tvarůžků

    Zadejte si do vyhledávače, výroba sýrů doma, tam je dost návodů, určitě si vyberete a jsou tam i tvarůžky.
    Věrka.

  4. #4
    Kuchtík
    Členem od
    10.08.2013
    Příspěvky
    1

    Default

    domácí tvarůžky (výroba)
    [7.8.2012]

    POTŘEBNÉ PŘÍSADY

    1 kg !!nízkotučného!! tvarohu (měký balený jako máslo) , 1-2kolečka originál olomouckých tvarůžků (zbytek balíčku sníte), 3 pol.lžíce soli, podle chuti můžete dát i kmín (není podmínkou)

    POSTUP PŘÍPRAVY

    Tvaroh, opravdu nízkotučný z jiného to nejde, dáme do mísy !ne kovové! ke které máme poklici (aby vás to neodstěhovalo k sousedům) přidáme sůl a na drobno nakrájená kolečka tvarůžků a kmín pokud chcete. Vše důkladně promícháme a necháme v teple zrát asi týden. Pokud je teplo může to trvat i míň. Musí z toho být taková mazlavá hmota, ale tu změnu poznáte, protože se to musí alespoň jednou denně promíchat. Ta hmota jde po týdnu mazat na chleba a pokud jí nesníte jen tak budeme pokračovat ve výrobě tvarůžků.
    Naposledy pořádně promícháme náš smrádeček a jdeme na to. Do ruky nabereme trochu hmoty a uplácáme z ní koláček nebo váleček (ale ten se někdy láme) čím nižší placka tím rychleji dozrává a vy budete jíst. Dáte buď na talíř nebo na nerezovou mřížku.Ne na železo už jsem to udělala a obtiskli se mi tam černé proužky . Poku máme na talíři jenutné je každý den otočit jinak je necháme takto asi 4 dny.Oni oschnou na povrchu. Pak je vykoupeme v pivě nebo slané vodě a dáme do chladna nejlépe asi 14-18°C. každý den nebo aspoň obden je vykoupeme v pivě nebo slané vodě. za 7-10dní by jste už mohli mít v večeři své vlastní tvarůžky. Na fotce jsou po uplácání zralé jsem nefotila většinou se moc rychle sní.
    Je to trochu delší proces ale je to paráda. Cena těchto tvarůžků je asi 120,-Kč za kg a v obchodě je to asi o 100,- víc pokud nejsou v akci.
    Dobrou chuť vytrvalým

  5. #5
    Kuchtík Erinn's Avatar
    Členem od
    27.08.2013
    Příspěvky
    8

    Default

    Řekla bych, že toto je jen pro odvážné

  6. #6
    charlolin
    Guest

    Default

    The notorious cheap skate finally decided to have a party. Explaining to a friend how to find his apartment, he said, "Come up to the fifth floor and ring the doorbell with your elbow. When the door open, push with your foot.""Why use my elbow and foot?""Well, gosh," was the reply, "You're not coming empty-handed, are you?"


    ------------------------------------------------------------------------------
    Buy Fut 13 Coins
    FIFA 14 Ultimate Team Coins

Podobná témata

  1. Domácí kečup
    By MaruškaC in forum Zavařování
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 02.09.2009, 08:18
  2. domácí pekárna
    By zdena1028 in forum Dotazy ohledně receptů
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 28.02.2009, 14:57
  3. Domácí müsli
    By Líba in forum Dotazy ohledně receptů
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.11.2008, 11:56
  4. Výroba fota na dort
    By Hančí in forum Odkazy na zajímavé weby
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.10.2008, 08:38
  5. Domácí pekárny
    By Ladie in forum Jiné webové kuchařky
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 18.09.2008, 21:23

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •