videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazují se výsledky 11 až 20 z 20

Téma: Domácí tatarská omáčka

Kuchtík
    Členem od
    12.01.2009

Default Domácí tatarka

Dobrý večer děvčata! Přispěji také do diskuze. Vajíčka jsou salmonelou kontaminována na skořápce. Platí dodžení základních hygien. pravidel. Já dělám tatarku také z celých domácích vajíček - ve staré Etě - dírkou ve víčku přikapávám olej. Přidávám okurku, cibuli(pažitku, natˇovou cibuli), trochu cukru, soli, bílý pepř, worcester, sardel.pastu, třeba i trochu citronu a ředím okurkovou vodou, ocet nedávám. Ale někde jsem četla, že přídáním octu se pozastavuje množení salmonely (v souvislosti s brambor. salátem - myslám, že uváděli 1 lžíci na 1 kg brambor.)

Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava

Citace Původně odeslal Jaruš Zobrazit příspěvek
    Já bych se bála těch syrových vajec.Já dělám z majolky a zakysky,nastrouhám okurku a cibulku nakrájím nadrobno.
    Ahojky, pokud neva, že napíšu svůj náhled, mám stejný názor jako Jaruš.
    Někdy dochutím, ale jinak kupujeme jen Hellmannsku, ta nám chutná nejvíc, jiné jsou takové "latexové" . Ještě nám chutná z Billy jejich zn. Clever, ale feferonová.
    Pěkný den.
    janina s. ( janaS.)

Šéfkuchař petrulinka's Avatar
    Členem od
    29.08.2009
    Místo
    Okres Opava

Jani, chápu strach ze syrových vajec, ale já už tuto tatarku dělám spoustu let a ještě nikomu nic nebylo. Myslím si, že právě ocet, který do toho dávám, tak ničí případné bakterie. Ale rozumím tomu, že pokud má někdo ze syrových vajec strach, tak si raději tatarku koupí, i když vlastně neví, co tam dávají.

Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava

Zdravím Petrulinko, já to tak beru už spoustu let, mám nedůvěru ke všemu syrovému. Prostě musím mít všechno tepelně zpracované.
    Výjimka je vaječný koňak.
    Takže ani tatarák, suši nebo domácí majonéza. Je fajn, že ty si děláš tu domácí a nic vám nebylo. Pro mě to není, já radši tu Hellmannsku.
    Takže opět, 100 lidí...
    Pěkný večer.
    janina s. ( janaS.)

Šéfkuchař Mirka's Avatar
    Členem od
    12.05.2008
    Místo
    Rakovník

Mám také názor jako Jaruš, Janina.
    Domácí vajíčka mám čerstvá od svých rodičů, ale konzumace syrových vajec to u nás né.
    Mirka

Šéfkuchař iris's Avatar
    Členem od
    01.08.2008
    Místo
    Ústí nad Labem

Tak to já se nebojím. Jak psala Oli, kontaminace je na skořápce. Roky jsem si dělala svou majonézu, ted se jakž takž dá Hellmans, tak spíš z pohodlnosti. Ostatní jsou nedobré a cítím tam, co něco, co mi vadí.
    Miluju vejce na měkko a zatím se mi nic nepřihodilo.Určitě jsem pro domácí majonézu !!!! Zdravím Petrulinku.
    Iris

Kuchtík
    Členem od
    06.11.2010

Dělám tatarku se všemim ingrediencemi, ale tyčovým mixerem, je to bomba ahned je hotová.

Šéfkuchař
    Členem od
    15.11.2009
    Místo
    Opava

Citace Původně odeslal maruška Zobrazit příspěvek
    Domácí majonézu dělám v mixeru jen ze syrových žloutků k nimž přilévám tenkým pramínkem olej.Tato majoneza nemá chybu.TAKY JI ŘEDÍM NÁLEVEM Z OKUREK
    když dělám tatarku.
    Taky bych se přikláněla udělat majonézu nebo tatarku jen ze žloutků. Salmonela bývá v bílcích.
    Vaječný koňak se taky přece dělá jen ze žloutků.
    Ale zkusím ji, ale spíš bych ji udělala jen k rychlé spotřebě a zbytek bych asi neuchvávala. Ale to je jen můj názor.

Kuchtík elda's Avatar
    Členem od
    03.11.2010
    Místo
    Kostelec u Holešova

Ahoj holky,já taky dělám majonézu ze syrových žloutků a zatím jsme salmonelu nedostaly.
    Elda

Kuchtík
    Členem od
    15.11.2011

Tenhle recept vyzkouším, vajíčka mám domací tak se salmonely nebojím. Kupované tatarky mi nějak přestaly chutnat..
    Nejlepší pečivo nabízí Albert, nejlepší sýry zase Kaufland.

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Pravidla přispívání