videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazují se výsledky 1 až 10 z 21

Téma: Domácí tatarská omáčka

  1. #1
    Šéfkuchař petrulinka's Avatar
    Členem od
    29.08.2009
    Místo
    Okres Opava
    Příspěvky
    280

    Default Domácí tatarská omáčka

    Upozorňuju, že je pouze pro ty, kdo nemají strach ze syrových vajec.

    3 celá vejce
    menší čajová lžička cukru
    čajová lžička soli
    1 pol. lžíce octu
    1 pol. lžíce hořčice
    1/2 čaj. lžičky mletého pepře

    Všechny tyto suroviny dáme do mixeru a začneme mixovat, po chvilce začneme přilévat tenkým pramínkem olej (já dávám slunečnicový). Záměrně nepíšu množství oleje, protože záleží na každém, jak chce mít omáčku hustou. Když už se nám zdá omáčka dost hustá, tak přidáme 1/2 malé cibule a 1 větší kyselou okurku a ještě chvíli mixujeme, dokud není cibule i okurka rozmixovaná na malinké kousky. Omáčku si samozřejmě ještě může každý dochutit podle sebe. Omáčku přelijeme do sklenice, uzavřeme a uchováváme v lednici. Omáčka vydrží až 14 dnů. Pokud bychom nepřidali okurku a cibuli, tak máme domácí majonézu.

  2. #2
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.11.2008
    Místo
    Sokolovsko
    Příspěvky
    2057

    Default

    Petulinko domácí je výborná, já cibulku a okurku nasekám nožem a naředím lákem z okurek, nedávám ocet. Výborné je i přidat pažitku.
    Renata

  3. #3
    Šéfkuchař maruška's Avatar
    Členem od
    08.07.2008
    Místo
    Znojmo
    Příspěvky
    7289

    Default

    Domácí majonézu dělám v mixeru jen ze syrových žloutků k nimž přilévám tenkým pramínkem olej.Tato majoneza nemá chybu.TAKY JI ŘEDÍM NÁLEVEM Z OKUREK
    když dělám tatarku.
    MARUŠKA

  4. #4
    Šéfkuchař petrulinka's Avatar
    Členem od
    29.08.2009
    Místo
    Okres Opava
    Příspěvky
    280

    Default

    Renatko a Maruško, taky ředím nálevem z okurek, ale než začnu mixovat, tak vždy dávám trošku octu. Ten nálev je totiž spíše sladkokyselý, tak proto tam vždy ocet přidávám. Jinak Maruško, já dělám z celých vajec proto, že je pak toho víc a nás je doma hodně, takže to by byla velká spotřeba žloutků a přebývaly by mi bílky. A musím říct, že ta moje velká rodinka už ani jinou tatarku nechce.

  5. #5
    Šéfkuchař Hančí's Avatar
    Členem od
    12.03.2008
    Místo
    CZ
    Příspěvky
    815

    Smile

    Já dělávala taky -žloutky,olej,citron,vždy když už hodně zhoustla, kápla jsem citrón a pokračovala s olejem,jako Maruška, pak rozředit lákem od okurek..taky jsme domácí měli raději, teď nesmíme jen lžičku hodně lehké tatarky do jogurtu. .
    Z těch celých mě to nikdy nenapadlo..??
    Hančí

  6. #6
    Šéfkuchař
    Členem od
    30.01.2009
    Příspěvky
    15891

    Default

    Já bych se bála těch syrových vajec.Já dělám z majolky a zakysky,nastrouhám okurku a cibulku nakrájím nadrobno.

  7. #7
    Šéfkuchař maruška's Avatar
    Členem od
    08.07.2008
    Místo
    Znojmo
    Příspěvky
    7289

    Default

    Vajíčka mám svoje a dělám ji z úplně čerstvých
    MARUŠKA

  8. #8
    Šéfkuchař Hančí's Avatar
    Členem od
    12.03.2008
    Místo
    CZ
    Příspěvky
    815

    Smile

    Maruško,z domácích je nej,nej,nej!!!!
    Hančí

  9. #9
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.11.2008
    Místo
    Sokolovsko
    Příspěvky
    2057

    Default

    Petrulenko taky jde z celých vajec, máš pravdu, už jsem to zkoušela. Taky jsem měla dost svých vajec a nyní mám stále dobrý přísun přísun, tak dělám jen ze žloutků.
    Jaruš z syrových vajec se neboj a u kupovaných už vůbec ne, hlavně nekupuji z dovozu, ale naše, to se dost kontroluje.A hlavně musí být čerstvá. Salmonela hrozí spíše z kupováných výrobků.
    Renata

  10. #10
    Šéfkuchař petrulinka's Avatar
    Členem od
    29.08.2009
    Místo
    Okres Opava
    Příspěvky
    280

    Default

    Já dělám tatarku z kupovaných vajec, jelikož se kontrolují a vždy kupuju čerstvé. Tuto tatarku mě kdysi naučil můj taťka, který dělal na vánoce bramborový salát právě s touto tatarkou. Zrovna dneska se ji chystám zase udělat.

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •