videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazují se výsledky 1 až 10 z 19

Téma: Domácí rohlíky - moc se mi nevyvedly

Kuchtík Leni's Avatar
    Členem od
    11.02.2011
    Místo
    kousek od Jičína

Default Domácí rohlíky - moc se mi nevyvedly

Máte ,prosím , někdo zkušenost s domácími rohlíky? Pekla jsem v neděli poprvé...receptík jsem našla v odkazech ( receptíky od Zdeňky).Musím přiznat,že nejsem moc kamarádka,s kynutým těstem, používám na přípravu domácí pekárnu, proto jsem hledala rohlíky v receptech pro pekárny. Těstíčko bylo úžasný, nelepilo se...tak to asi bude rukama, protože rohlíky připomínaly spíš přerostlé tyčky než pečivo, špičky řádně křupavé , na chuť sice dobré, ale až moc hutné.....moc vyváleno???málo vykynuto na plechu ???vysoká teplota?????

Šéfkuchař Tereza.01's Avatar
    Členem od
    22.12.2010
    Místo
    Jičínsko

Leni,tak to ti já neporadím,ale holky určitě,to jsou kuchařky..Já osobně jsem zkoušela párkrát housky a rohlíky a podle receptu jak tady má Ivanka na domácí housky se mi to povedlo vždy bez problémů.Má tam polopaticky popsanou teplotu i čas..Ale radši dělám housky,protože ty rohlíky mi tvarově nějak nejdou.
    TEREZA

Šéfkuchař lenka24's Avatar
    Členem od
    16.03.2009
    Místo
    Brno

Leni to já dělám stejně jako Terka dle Ivančiny receptu housky a vždycky super-rohlíky jsem ještě nezkoušela
    Grahamové rohlíky (kaiserky) ještě tyhle jsou výborný
    Poslední úpravu provedl(a) lenka24; 16.02.2011 v 13:07.
    LENKA

Kuchtík Leni's Avatar
    Členem od
    11.02.2011
    Místo
    kousek od Jičína

Teri a Leni, moc oběma děkuju za odpověď. Taky už jsem pokukovala po Ivančiných houskách i jsem si při pohledu na můj pokus o rohlíky říkala, proč jsem neudělala radši bochánky, možná by dopadly líp
    Leni dík za typ na grahamky, vypadají úžasně, miluju tmavé pečivo . Určitě brzy zkusím a dám vědět. Taky tam máš fotečku svého pečení a máš takové krásné buclaté rohlíčky, když si vzpomenu na ty své hubeňoury...pár jsme jich posnídali a zbytek se suší do strouhanky
    Dnes se chytám na celozrnný koláč s náplní, přijede kamarádka, moc jí chutná, tak jdu vyrábět....

Šéfkuchař maruška's Avatar
    Členem od
    08.07.2008
    Místo
    Znojmo

LENI každá mouka jinak bere mlíko,po druhé zkus přidat trochu víc mléka nebudou tak tuhé.
    MARUŠKA

Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava

Ahoj Leni, nic si z toho nedělej, taky jsem pekla rohlíky, chuťově byly výborné, ale ty patvary, jak nafouklé žížaly.
    Příště radši taky udělám housky, i tvarově mi víc vyhovují (salám i eidam plátkový do toho pěkně vejdou, nemusím nic překládat nebo řezat jak do rohlíku).
    janina s. ( janaS.)

Kuchtík Leni's Avatar
    Členem od
    11.02.2011
    Místo
    kousek od Jičína

Maruško, když ono tam mléko vůbec nebylo, pouze olej a voda, ale těstíčko bylo fakt super, to bude vážně bude rukamapříště udělám housky nebo bochánky a bude , na rohlíky prostě nemám

Šéfkuchař Janah's Avatar
    Členem od
    20.01.2009
    Místo
    Blovice,okr.Plzeň-jih

Leni, ja jsem vcera delala housky od Ivanky. Testo jsem zadelavala v pekarne. Jak uz psaly holky, jsou vyborne. Housky jdou delat lip. Taky jsou dobre tyhle dalamanky Dalamánky - lepší než kupované (babka)
    Janah

Šéfkuchař blanca's Avatar
    Členem od
    08.07.2008
    Místo
    Praha 6 - Suchdol

Zatím nejlepší rohlíky, které jsem dělala, jsou tyto Jednoduché rohlíky
    Blanka

Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava

Tyto jsem právě dělala, ale příště zkusím tvar housky.
    janina s. ( janaS.)

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Pravidla přispívání