videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Domácí hamburgery

  1. #1
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.02.2010
    Místo
    Brno
    Příspěvky
    8501

    Default Domácí hamburgery

    DOMÁCÍ HAMBURGERY

    Potěší zejména dětičky, ale nejen je, a alespoň si v těhle hanbáčích pohlídáte množství tuku a soli...

    Potřebujeme:
    mleté hovězí maso
    jarní cibulku
    vejce
    sůl, pepř, česnek, podle chuti, či jiné oblíbené koření, já je nepřidávám, protože maso pak dostatečně ochutí čerstvá zelenina
    čerstvou zeleninu, rajčata, okurek, různobarevné papriky, cibule, ledový salát, červená cibule a jakkoukoliv jinou zeleninu, kterou máte rádi
    kečup, hořčici,hustou zákysku, hustý smetanový jogurt, tatarku, majonézu, zase, co máte rádi a také podle toho, zda hanbáče děláte dětem nebo dospělákům
    toustový sýr
    bulky na hamburgery, dnes se běžně prodávají i sypané sezamem a jsou identické jako z rychlých občerstvení, pokud nejsou tyto, tak jiné pečivo ve tvaru bulky


    Postup: Troubu předehřejeme na 200°C. Mleté hovězí maso, dělala jsem z 1 kg promícháme s 3 celými vejci, a drobně nakrájenou bílou částí jarní cibulky. Jarní cibulka se lépe hodí, protože je jemnější než obyčejná cibule, a kdo chce maso dosolí, opepří nebo přidá rozmačkaný česnek, popř. jiné oblíbené koření. Z masa uplácáme ploché vyšší placky, které položíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 200°C cca 15 minut a poté ještě na 5 minut otočímehanbDoba závisí od výšky placek, ale ať je zbytečně nevysušíte. V mezidobí si nachystáte zeleninu, rozkrojíte bulky, spodní díl potřete dresinkem dle chuti, dáte ledový salát, papriku, masovou placku, rajče, cibuli, okurek a přidáte hustou zákysku nebo hustý jogurt, či jiný dresink a přiklopíte horní stranou bulkyhanbMám zkušenost, že hustá zákyska nebo hustý smetanový jogurt úplně krásně splní roli majonézy nebo tatarky a je to určite optimálnější varianta. V případě, že chcete cheesburgera, tak na ještě horkou placku masa položte zvrchu i zespodu plátek toustového sýra, který se teplem pěkně s masem spojí. Děti i uvítají, když jim jednotlivé ingredience nachystáte a naskládají si do hanbáčů zeleninu, sýr a dresinky podle své chuti.

    Dobrou chuť. hotov
    ZDENY

  2. #2
    Šéfkuchař
    Členem od
    25.07.2008
    Místo
    Těrlicko
    Příspěvky
    1450

    Default

    Zdeny-nááádhééra a budou určitě vynikající.

    Darina

  3. #3
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13693

    Default



    Vypadají skvěle a jsou určitě šťavnaté. Hambáče mám ráda, i když si je dávám výjimečně, to když jdu přes centrum a mám opravdu hlad a spěchám.
    anina s.

  4. #4
    Šéfkuchař Alena Jankova's Avatar
    Členem od
    26.02.2009
    Místo
    Ústí nad Labem
    Příspěvky
    5332

    Default

    Bezva recept, to budou kluci šťastní, že jim konečně udělám hamburgry !
    Já to nevidím ráda, když jsou do "Mekáče" apod.
    Poslední úpravu provedl(a) Alena Jankova; 06.08.2011 v 14:57.
    Alena J

  5. #5
    Kuchtík
    Členem od
    08.11.2011
    Příspěvky
    3

    Default

    Mňam!!! A co tady: http://www.amylon.cz/index.php/recepty?inspirujemevas
    A přidat tam nějaký svůj vyloženě odzkoušený? Tereza

  6. #6
    Kuchtík
    Členem od
    07.11.2011
    Příspěvky
    20

    Default

    Teda, a já pořád přemýšlím co k večeři. Díky za skvělý tip

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •