videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazují se výsledky 21 až 30 z 32

Téma: Dalamánky - lepší než kupované (babka)

  1. #21
    Šéfkuchař Sonia's Avatar
    Členem od
    28.07.2009
    Místo
    Toskánsko
    Příspěvky
    9400

    Default

    Tak jsem se konečně odhodlala a stálo to za to. Vynikající! Původně jich bylo devět, ale dva z nich se nestačily vyfotit.
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Soňa

  2. #22
    Šéfkuchař Alena Jankova's Avatar
    Členem od
    26.02.2009
    Místo
    Ústí nad Labem
    Příspěvky
    5341

    Default

    Peču je pořád dokola, pekárna se musí využít a všem moc chutnají
    Alena J

  3. #23
    Kuchtík
    Členem od
    16.01.2009
    Příspěvky
    21

    Default

    Měla bych dotaz - jaké kvasnice používáte, sušené nebo půlku kostky? Díky.

  4. #24
    Šéfkuchař Zuzana F.'s Avatar
    Členem od
    04.06.2009
    Místo
    Jablonec n. N.
    Příspěvky
    4380

    Default

    Jestli můžu za sebe, tak já používám sušené, vždycky (naposledy včera) se mi těsto podaří. Ale myslím, že pokud je dobré čerstvé droždí, tak to vyjde i s ním!
    Zuzana

  5. #25
    Kuchtík
    Členem od
    16.01.2009
    Příspěvky
    21

    Default

    Zuzanko, díky, takže půlku sáčku, jo?

  6. #26
    Šéfkuchař Zuzana F.'s Avatar
    Členem od
    04.06.2009
    Místo
    Jablonec n. N.
    Příspěvky
    4380

    Default

    Ano, ano, já také používám to droždí, co je jeden sáček na kilo mouky, takže na tohle množství půl sáčku. To sušené droždí má tu výhodu, že má dlouhou trvanlivost, proto se mu asi jen tak při běžném skladování nic nestane a těsto hezky vzejde, tedy samozřejmě pokud ho někdo nespaří příliš horkým mlékem či vodou, ale to už je o něčem jiném. Včera jsem z tohoto těsta dělala chleba.
    Zuzana

  7. #27
    Šéfkuchař maruška's Avatar
    Členem od
    08.07.2008
    Místo
    Znojmo
    Příspěvky
    6988

    Default

    ZUZKO musíš kouknout na pytlík,některé sušené kvasnice jsou na půl kila mouky a některé na kilo.
    MARUŠKA

  8. #28
    Šéfkuchař Zuzana F.'s Avatar
    Členem od
    04.06.2009
    Místo
    Jablonec n. N.
    Příspěvky
    4380

    Default

    Maru, já právě používám to na 1 kg, vyjde i finančně lépe, než to na půl kg (to dělá myslím Dr. Oetker).
    Zuzana

  9. #29
    Šéfkuchař Janah's Avatar
    Členem od
    20.01.2009
    Místo
    Blovice,okr.Plzeň-jih
    Příspěvky
    1346

    Default

    To já používám čerstvé droždí Fala, půl kostičky
    Janah

  10. #30
    Kuchtík
    Členem od
    09.08.2013
    Příspěvky
    1

    Default

    Zdravím nikdy mi domácí pečivo nešlo, asi byla chyba v mouce, tak jsem dala na Váš recept a jedním slovem - úžasné sice ne tak krásně nadýchané, jako na fotkách co tady jsou,ale moc nám s prckem chutnají a nadýchanost časem vypiluji ale už teď vím, že musím dělat z dvojité dávky
    Poslední úpravu provedl(a) spekounek; 09.08.2013 v 14:47.

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dalamánky
    By Ladie in forum Pečené slané
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 14.08.2008, 20:27

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •