videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net

Zobrazují se výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Co se kdy nepovedlo

Šéfkuchař scarlet's Avatar
    Členem od
    02.06.2009
    Místo
    Otrokovice

Default Co se kdy nepovedlo

Zdravím úplně všechny !!!
    Abyste tomu rozuměly. Já vysvětlím. Protože se v poslední době dostanu na pokec tak jednou týdně, a pak to vše louskám zpětně, něco mně napadlo. Ale prosím neuražte se.
    V sobotu jsem byla odpoledne na pokecu a louskala , co přinesl minulý týden. Šla jsem se odreagovat, protože jak víte po smrti maminky mně nic nebaví. Ale ono nebylo čím. Byly tam jen smutné zprávy. Za všechny: Pavmar zemřel manžel, u Janiny v sousedství zemřel mladý chlapec, u Marušky umírá kamarádka. Takže celý ten týden se nesl v duchu smutku a bolesti, trápením a vzpomínkama. Vím, o tom vše to je a je dobře, že máme někoho, kdo nám napíše v jakékoliv chvilce kdy je nám ouvej jakékoliv slůvko. Každé pohladí. Já sama jsem se tu svěřovala se smrtí maminky a vaše milá slova mi moc pomáhají.
    Ale v tu sobotu bylo asi každému, kdo byl na pokecu smutno. A ono vlastně tento týden není lepší. Náš "hlavní šéf" se stal "hrdinou" týdne a vlastně každá z nás určitě s Ivankou trpíme.
    Ale proč píšu tak zeširoka. Abych vysvětlila to téma. Vlastně jediná "světlá " duše byla minulý týden Jaruš se svýma dortama a úžasným pohoštěním. A to je ono!! Při všem tom smutném povídání a vzpomínání , nevím jak vy, ale já měla jazyk až na "vestě" a ty úžasné dorty si představovala, ba co dím, tu jejich chuť přímo na jazyku cítila. Ale pak už byl večer, už jsem měla smutnou náladu ze smutku, který na foru dýchal, a tak jsem zapálila všem svíčku, uvařila kafe a rozjímala.
    Ale taky měla na něco chuť!!! A to je ono!!! A taky si nadávala, jak jsou všechny šikovné, vše se povede, mají to v cuku letu a já nic.!!!
    A tak mně vlastně napadlo, že by možná nebylo naškodu mít kolonku, co se nám kdy nepovedlo. Myslím ve vaření. A nebo v čemkoli. chcete -li. Ať už to nepovedené jsme zachránily nebo skončilo v koši. Ono tomu dost často předchází taky humorný příběh, ať už na začátku nebo na konci toho díla.
    A když by nám bylo moc ouvej nebo by jsme měly pocit, že nejsme k ničemu, že to či ono nezvládneme, možná bychom se tu i zasmály a přišly na to, že žádný učený z nebe nespadl. A možná bychom neměly mindráky a neříkaly si, to nezvládnu, to neumím, to jsem nikdy nevařila. Já sama jsem se tu díky Ivance pár věcí naučila, které jsem myslela, že já nezvládnu a ony se povedly!!
    A hlavně bychom se možná samy sobě zasmály, proč že se nám to tenkrát nepovedlo, ale ono to nějak dopadlo a vlastně ve chvílích smutnění bychom se i odreagovaly. Protože u veselé příhody jedné, bychom si vzpomněly na tu svou a tak dál.
    Nevím, je to jenom nápad. Možná dobrej a možná blbej. Ale jestli blbej, tak se omlouvám už dopředu. Papa. Scarlet.

Šéfkuchař
    Členem od
    24.07.2008

Blbej nápad to určitě není.
    My si v kanclu vedly sešit s hláškama, co se nám povedly a docela to byla vtipná sbírka...např. "...holky, na Karláku mají levná kuřata, sice bez uší, ale ty tak nejsou potřeba" .... " u nás na chalupě je studánka a tam lidi chodí pro kafe" apod.
    Přeložím - kuřata byla bez křídel a ke studánce chodili pro vodu, že je z ní dobré kafe .
    No a když nebyla nálada, člověk se kouknul a bylo líp.

Super Moderator Ivana's Avatar
    Členem od
    18.11.2007
    Místo
    Praha

Ahojky Scarlet, já myslím že by jsme se i pobavily, ale muséme s vytvořením nové kolonky počkat na Járu. Tak dalece jsem ještě nepokročila a neumím to. Já si taky myslím že je to dobrý nápad. Měj se
    Ivana M

Šéfkuchař verka123's Avatar
    Členem od
    27.11.2007
    Místo
    Liberec

To není špatný nápad. Vidíš Scarlet a hned je zase co řešit, jen a´t to tady jde pořád dopředu. To určitě bude fajn rubrika.
    Věrka.

Šéfkuchař Ketka 1957's Avatar
    Členem od
    12.05.2009
    Místo
    Havlíčkův Brod

Scarlet, ty jsi ale hlavinka. Já bych takovou kolonku taky uvítala. Úplně to vidím, těch příspěvků a té legrace
    Ketka 1957

Kuchař Daniela H.'s Avatar
    Členem od
    01.05.2008
    Místo
    Jičínsko

Scarlet já už přemýšlím jestli do ní mám dát jednu mou příhodu, se kterou mně všichni kdo ji znají " krmí" celý život.Ještě fakt nevím, ale nápad máš dobrý, každému se občas něco nepovede a i ty největší hvězdy mají svoje slabiny Daniela

Šéfkuchař scarlet's Avatar
    Členem od
    02.06.2009
    Místo
    Otrokovice

Krásný den dámy. No vidíte. Každá z vás se už určitě usmívá nad tou "svou " příhodou.
    Já osobně si taky myslím, že to není zas tak špatný nápad. Možná jsem ten návrh napsala zmatečně a možná i zdlouhavě, ale já byla v tu sobotu tak plná emocí a smutku, že v noci, jak jsem nemohla spát, tak jsem přemýšlela. Jelikož se mi všechna ta trápení ať už ta, co byla na foru nebo i ta moje vracely, tak jsem vlastně přišla i na tohle téma, které by vlastně mělo být takové samostatné. Já vím, že spoustu příhod i těch veselých je i na pokecu, ale sem by každá z nás šla, když by jí bylo ouzko a chtěla se třeba jen odreagovat. Já vím, sdělená bolest je poloviční bolest a možná že je dobře, když je kde říct, já sama bych už dávno utekla na pokec, když bych o vás dobrých dušičkách věděla, že to jde a kdyby nebylo Ivanky, která mně sem nasměrovala, asi bych se nikdy nepřihlásila a brala tyto stránky jen jako veb o vaření, o kterém vím už dlouho. Tak jsem na to byla v tom březnu úplně sama, ale díky vám mám dneska pocit, že i když to stále není lepší a možná ještě dlouho nebude, tak aspoň mám kam jít se svou dušičkou.
    A tak to má být a to je to nádherné. Ale tady v tomto tématu jde pravě o ty hovadinky, kdy nejde o život. Kdy třeba po celodenní práci je člověk unavený a třeba spálí bábovku na kterou se zrovna celá rodina těší, protože je zima a večer je film Pretty Woman a každý ji chtěl k filmu s čajem a my v tu chvíli máme pocit, že jen my jsme tak nešikovné a jen nám se nedaří a tady u těch příhod zrovna zjistíme, že vlastně o nic nejde, že i připálená bábovka se dá sníst a že každému se někdy něco nepovede a možná v těch pointách těch příběhů příjdem na to, jak ten "karambol" ještě spravit a že ne, že my jsme nešikovné, ale vlastně ti chlapi můžou být vlastně rádi, že nás mají. Moje stařenka vždycky říkala " pro bědy Mařenko, vždyť se nic nestalo" a náš tatínek by dodal " Marunko, to nevadí, že je to spálené, já spálené rád, protože kdo jí spálené, je krásnější. Proto si celý život vybírám spálený kousek, abych byl krásný a mamince se líbil." A v tu chvíli, věřte tomu, bedeme každá za hvězdu. Jde jen o to, , z toho " přehmatu" udělat přednost.
    A o tom by vlastně mělo být toto téma. Ono mimo jiné taky o tom, ať to povídání trochu " odlehčím" o průšvihu jiných se vždy lepší poslouchá nebo čte, chcete - li. A druhému se vždycky líp radí, říkával náš tatínek!
    Ach jo, už je z té odpovědi zase román, takže raději končím, ať mně neproklejete - A HLAVNĚ, MOC DĚKUJI ZA POCHVALU!!! Papa .Scarlet

Administrator Jarda's Avatar
    Členem od
    02.05.2009
    Místo
    Praha

Tak jsem přidal kolonku ,,Co se kdy nepovedlo,,
    Jarda

Pravidla přispívání