videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net

Strana 3 z 63 PrvníPrvní 123451353 ... PosledníPoslední
Zobrazují se výsledky 21 až 30 z 627

Téma: Co bude dnes u vás k obědu..polotovar nebo menu o více chodech?

Šéfkuchař verka123's Avatar
    Členem od
    27.11.2007
    Místo
    Liberec

Iris, jestli děláš, ten s tou šlehačkou, tak ten jsem už dělala a mě to moc chutnalo.
    Věrka.

Šéfkuchař Bohunka's Avatar
    Členem od
    20.11.2008

Default musaka

Ahojte,
    já dnes dělala musaku - dostala jsem mleté libové vepřové, taky patizon, a tak jsem si říkala, že bych to mohla využít. Několik cibulí, hezky jsem je osmahla, česnek, čerstvá dobrormysl, bazalka, libeček, přismahla k tomu, pak maso, pak patizon (v drtiči na menší kousky), rajče (taky na kousky), ještě jsem přidala nějaký koření - provensál apod., Vegetu, kečup, spařenou rýži, vše jsem zalila horkou vodou a dala péct do trouby. Hezky se zapeklo - asi hodinu, bylo to vláčné, aromatické, moc jsme si pochutnali my i návštěva. mńam

Šéfkuchař Hančí's Avatar
    Členem od
    12.03.2008
    Místo
    CZ

Smile

Bohunko,mňam,úplně cítím jak to voní,to může být dobrý,mám ráda taková jídla.Pá,pá
    Hančí

Šéfkuchař Zuzana F.'s Avatar
    Členem od
    04.06.2009
    Místo
    Jablonec n. N.

Ahoj holky,
    my jsme dnes měli křenovou omáčku.
    Zuzana

Šéfkuchař Hančí's Avatar
    Členem od
    12.03.2008
    Místo
    CZ

Smile

Křenovku mám taky moc ráda!!!!
    Hančí

Šéfkuchař Bohunka's Avatar
    Členem od
    20.11.2008

Smile nedělní menu

Dnes jsem dělala těstovinový salát (s čerstvou zeleninou) a kuřecí jogurtové řízečky. Jako dezert citronovou bábovku s polevou a šlehačkou a merunkový nanuky. Pili jsme nealko mojito a krásně si užili oběd, my se málo sejdem přes týden, tak neděli si užijeme.

Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava

Ahojky, Honzík měl sýrovou polívku instant, ale ne do hrnku, ale oba sáčky do talíře, moc mu chutná, chlap měl řízek z kotlety a koupený bramb. salát a kluk si zašel do stánku na langoše, měl na něj chuť a tady byly ty závody motorek, tak šel i zkouknout. Zítra mám ranní do 14 hod, tak vařím guláš z plecka a mám vystarané.
    Pa.
    janina s. ( janaS.)

Šéfkuchař Hančí's Avatar
    Členem od
    12.03.2008
    Místo
    CZ

Ahojky,tak u nás byl ten květákový nákyp,co mi poradila Věrka 2x ,-bramb.kaše a okurkový salát.Zbylo i na zítra,tak mám volno,něco tedy upeču asi tvarohové šátečky a mužovi něco??.. no uvidím, co vymyslím
    Hančí

Šéfkuchař scarlet's Avatar
    Členem od
    02.06.2009
    Místo
    Otrokovice

Ahoj holky. Chvíli jsem tu nebyla a nestačím číst. Buď musím číst v pokecu nebo tady, ale nestíhám, je toho hodně. No už to musím vydržet. Jak bude barák dodělaný, budu mít zase konečně svůj počítač a navíc ještě v ložnici, už to mám slíbené!! , tak to teprv bude paráda!! Ale hlavně proč píšu. Jsem ráda a velmi vděčná za pochvalu, že jsem něco vymyslela
    , ale ta myslím patří především Hančí, která co já jsem tzv. vymyslela, ona ještě v lepší podobě dořešila.
    Modrásku, s tím tlakáčem máš pravdu. Barbar nejsi, výčitky neměj a vař jak vám chutná. Práce se má usnadňovat, ne přidávat!!! Ale je fakt, že náš tatínek dycky říkával, že nejlepší kuchařka byla paní Kašíková, ona bydlela asi o tři baráky dál, když jsme bydleli v Kvasicích, a to proto, že ona opravdu, coby klasická stará hospodyně vařila guláš nebo cokoli, co se dusí už od osmi od rána na kraji šporáku, až do poledne, nebo někdy roštěnky dusila pomalu v troubě a je fakt, že to bývalo jiný. Ale je fakt, že i to maso bylo kdysi jiný. Navíc oni měli vše domácí. A je fakt, že když jsem se vdala a byla na mateřské, tak jsem třeba polívku hovězí s knedlíčkama taky ráno postavilana kraj plotny a vařila celé půldne pomalu. Ale ono to dnes už není ani dost dobře reálné.
    Za první času je míň a taky při dnešní ceně energií by takové vaření ani nebylo možné. A navíc šporák byl šporák. Ale je fakt, že ta vůně, která v tu chvíli byla v kuchyni, byla úžasná.
    Jenomže někdy mám pocit, že ono už nic není jako dřív. Když maminka pekla na hody nebo na vánoce kačenu, voněl celý barák. Dnes to vůbec nevoní. Ani husa už tak ne. Když se peklo vepřové, vonělo to česnekem taky až ven. Dnes, mám pocit, že ať dám česneku kolik chci, nevoní to tak jak dřív.Ani to kuře tak ne. O uzeninách je úplně škoda mluvit.
    Někdy, jak jsme s maminkou seděly a vzpomínaly na dřívější časy, tak jsme vždycky notovaly, tedy maminka, já neumím zpívat. Maminka ano, zpívávala v kostele sola, když byla ještě malá. Písničku " Když jsem já byl tenkrát kluk" , kterou zpívá Karel Gott. Ten text je tam strašně pěkný a vlastně je o tom, jak bylo kdysi vše lepší. Ale možná je to tím, že jsme byli malí a mladí a šťastní. Ale bez nadsázky. Je fakt, že kvalita masa se zhoršila.
    Ale teď mám pocit, že jsem se zase do toho "románu " moc zamotala a napsala vlastně víc, než jsem chtěla. Takže sovičko, tlakáči zdar!!! a papa. Scarlet

Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava

Citace Původně odeslal scarlet Zobrazit příspěvek
    Ahoj holky. Chvíli jsem tu nebyla a nestačím číst. Buď musím číst v pokecu nebo tady, ale nestíhám, je toho hodně. No už to musím vydržet. Jak bude barák dodělaný, budu mít zase konečně svůj počítač a navíc ještě v ložnici, už to mám slíbené!! , tak to teprv bude paráda!! Ale hlavně proč píšu. Jsem ráda a velmi vděčná za pochvalu, že jsem něco vymyslela
    , ale ta myslím patří především Hančí, která co já jsem tzv. vymyslela, ona ještě v lepší podobě dořešila.
    Modrásku, s tím tlakáčem máš pravdu. Barbar nejsi, výčitky neměj a vař jak vám chutná. Práce se má usnadňovat, ne přidávat!!! Ale je fakt, že náš tatínek dycky říkával, že nejlepší kuchařka byla paní Kašíková, ona bydlela asi o tři baráky dál, když jsme bydleli v Kvasicích, a to proto, že ona opravdu, coby klasická stará hospodyně vařila guláš nebo cokoli, co se dusí už od osmi od rána na kraji šporáku, až do poledne, nebo někdy roštěnky dusila pomalu v troubě a je fakt, že to bývalo jiný. Ale je fakt, že i to maso bylo kdysi jiný. Navíc oni měli vše domácí. A je fakt, že když jsem se vdala a byla na mateřské, tak jsem třeba polívku hovězí s knedlíčkama taky ráno postavilana kraj plotny a vařila celé půldne pomalu. Ale ono to dnes už není ani dost dobře reálné.
    Za první času je míň a taky při dnešní ceně energií by takové vaření ani nebylo možné. A navíc šporák byl šporák. Ale je fakt, že ta vůně, která v tu chvíli byla v kuchyni, byla úžasná.
    Jenomže někdy mám pocit, že ono už nic není jako dřív. Když maminka pekla na hody nebo na vánoce kačenu, voněl celý barák. Dnes to vůbec nevoní. Ani husa už tak ne. Když se peklo vepřové, vonělo to česnekem taky až ven. Dnes, mám pocit, že ať dám česneku kolik chci, nevoní to tak jak dřív.Ani to kuře tak ne. O uzeninách je úplně škoda mluvit.
    Někdy, jak jsme s maminkou seděly a vzpomínaly na dřívější časy, tak jsme vždycky notovaly, tedy maminka, já neumím zpívat. Maminka ano, zpívávala v kostele sola, když byla ještě malá. Písničku " Když jsem já byl tenkrát kluk" , kterou zpívá Karel Gott. Ten text je tam strašně pěkný a vlastně je o tom, jak bylo kdysi vše lepší. Ale možná je to tím, že jsme byli malí a mladí a šťastní. Ale bez nadsázky. Je fakt, že kvalita masa se zhoršila.
    Ale teď mám pocit, že jsem se zase do toho "románu " moc zamotala a napsala vlastně víc, než jsem chtěla. Takže sovičko, tlakáči zdar!!! a papa. Scarlet
    Ahojky Scarlet, dík za " dopis "
    Jo, časy byly jiné, moje mamka už nedělá, ale dělávala domácí nudle, vypínala venku na rám záclony, škrobila je apod. Teď už to nedělá.
    Ale je víc přístrojů, které zjednoduší život.
    Já jen, že někdo to psal o tom tlakáči, mi je to jedno, já si vařím dle sebe a nehodlám stát u sporáku dýl, než je nezbytně nutné, mi stačí 8 hodin na šichtě skoro každý den na nohou.
    Kvalita se u něčeho zhoršila, to je uspěchanou dobou, nábytek míň vydrží, salámy nejsou, co dřív... Ale co naděláme, že. Tak je třeba hledat i kvalitu i pomocníky, aby nás vaření bavilo a neotravovalo, protože jíst se musí.
    Pa a měj se, Jana ( Janina )
    janina s. ( janaS.)

Strana 3 z 63 PrvníPrvní 123451353 ... PosledníPoslední

Podobná témata

1. Odpovědí: 35
    Poslední příspěvek: 06.12.2011, 07:19
  2. Recepty - jen vyzkoušené nebo i zkopírované ?
    By janina s. in forum Dotazy ohledně receptů
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 23.10.2009, 19:03
  3. Sněhové palačinky nebo lívance
    By jesterka in forum Sladká jídla
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 26.08.2009, 15:28
  4. Pomazánka z cuket nebo dyní
    By butalka in forum Zavařování
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 13.08.2009, 22:24
  5. Śvestkové nebo meruňkové koláče