Původně odeslal
scarlet
Ahoj holky. Chvíli jsem tu nebyla a nestačím číst. Buď musím číst v pokecu nebo tady, ale nestíhám, je toho hodně. No už to musím vydržet. Jak bude barák dodělaný, budu mít zase konečně svůj počítač a navíc ještě v ložnici, už to mám slíbené!! , tak to teprv bude paráda!! Ale hlavně proč píšu. Jsem ráda a velmi vděčná za pochvalu, že jsem něco vymyslela
, ale ta myslím patří především Hančí, která co já jsem tzv. vymyslela, ona ještě v lepší podobě dořešila.
Modrásku, s tím tlakáčem máš pravdu. Barbar nejsi, výčitky neměj a vař jak vám chutná. Práce se má usnadňovat, ne přidávat!!! Ale je fakt, že náš tatínek dycky říkával, že nejlepší kuchařka byla paní Kašíková, ona bydlela asi o tři baráky dál, když jsme bydleli v Kvasicích, a to proto, že ona opravdu, coby klasická stará hospodyně vařila guláš nebo cokoli, co se dusí už od osmi od rána na kraji šporáku, až do poledne, nebo někdy roštěnky dusila pomalu v troubě a je fakt, že to bývalo jiný. Ale je fakt, že i to maso bylo kdysi jiný. Navíc oni měli vše domácí. A je fakt, že když jsem se vdala a byla na mateřské, tak jsem třeba polívku hovězí s knedlíčkama taky ráno postavilana kraj plotny a vařila celé půldne pomalu. Ale ono to dnes už není ani dost dobře reálné.
Za první času je míň a taky při dnešní ceně energií by takové vaření ani nebylo možné. A navíc šporák byl šporák. Ale je fakt, že ta vůně, která v tu chvíli byla v kuchyni, byla úžasná.
Jenomže někdy mám pocit, že ono už nic není jako dřív. Když maminka pekla na hody nebo na vánoce kačenu, voněl celý barák. Dnes to vůbec nevoní. Ani husa už tak ne. Když se peklo vepřové, vonělo to česnekem taky až ven. Dnes, mám pocit, že ať dám česneku kolik chci, nevoní to tak jak dřív.Ani to kuře tak ne. O uzeninách je úplně škoda mluvit.
Někdy, jak jsme s maminkou seděly a vzpomínaly na dřívější časy, tak jsme vždycky notovaly, tedy maminka, já neumím zpívat. Maminka ano, zpívávala v kostele sola, když byla ještě malá. Písničku " Když jsem já byl tenkrát kluk" , kterou zpívá Karel Gott. Ten text je tam strašně pěkný a vlastně je o tom, jak bylo kdysi vše lepší. Ale možná je to tím, že jsme byli malí a mladí a šťastní. Ale bez nadsázky. Je fakt, že kvalita masa se zhoršila.
Ale teď mám pocit, že jsem se zase do toho "románu " moc zamotala a napsala vlastně víc, než jsem chtěla. Takže sovičko, tlakáči zdar!!! a papa. Scarlet