videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Chřest v listovém těstě se šunkou a sýrem

  1. #1
    Šéfkuchař Sonia's Avatar
    Členem od
    28.07.2009
    Místo
    Toskánsko
    Příspěvky
    9400

    Default Chřest v listovém těstě se šunkou a sýrem

    Chřest v listovém těstě se šunkou a sýrem

    8 nožiček chřestu
    8 tenkých plátků nasolené šunky (prosciutto crudo)
    tenké "šupiny" tvrdého sýra grana padana (gran moravia ...)
    listové těsto nakrájené na delší proužky
    1 vejce na potření
    sezam, mák nebo kmín na posypání
    sůl

    Chřest nejprve trochu povaříme necháme vystydnout. Na plátek šunky položíme kousky sýra a pak do něj zabalíme chřest. Nakonec zabalíme do listového těsta, potřeme vejcem a posypeme podle chuti sezamem, mákem či kmínem. Osolíme a dáme do předehřáté trouby na 200°C , přibližně na 15 minut.
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Soňa

  2. #2
    Kuchtík
    Členem od
    27.10.2008
    Příspěvky
    11

    Default

    Vypadá to tak fantasticky, zakoupila jsem tedy balíček chřestu, pečlivě ho oloupala, povařila .... ve finále jsme se sešli celá rodinka u stolu a všichni jsme tahali ze zubů "vlasy" z chřestu - tak nevím kde udělali soudruzi z NDR chybu.....

  3. #3
    Šéfkuchař Sonia's Avatar
    Členem od
    28.07.2009
    Místo
    Toskánsko
    Příspěvky
    9400

    Default

    Janičko,
    ten chřest se musí nejprve "očistit", to znamená asi tak od poloviny směrem dolů oloupat, jako brambory (škrabkou), dokud se nezbavíš těch "vlasů-provazů". Někdy je potřeba i zkrátit každý chřest. Už jak se krájí, poznáš, kdy je křehký. Když ne, tak ještě "přistřihneš".¨
    Na první fotce je vidět, jak jsem "očistila" chřest.
    Poslední úpravu provedl(a) Sonia; 11.05.2011 v 16:00.
    Soňa

  4. #4
    Kuchtík
    Členem od
    27.10.2008
    Příspěvky
    11

    Default

    Provedu tedy druhý pokus. Taky podezřívám naše obchodníky zda neprodávají nějakou třetí jakost chřestu. Dík

  5. #5
    Šéfkuchař Sonia's Avatar
    Členem od
    28.07.2009
    Místo
    Toskánsko
    Příspěvky
    9400

    Default

    Janičko, já si myslím, že s chřestem je to jako s kedlubnami. Když jsou starší-přerostlé, jsou dřevnaté (kedlubny). S chřestem je to podobné. Někdy je potřeba ho dost zkrátit, protože je odspodu skoro dřevnatý. Já přestanu okrajovat ve chvíli, kdy se dá překrojit. Pochopitelně to zkouším po kouskách, abych nevyhodila to dobré. Nevím, zda jsem se vyjádřila dobře. Snad jo.
    Soňa

  6. #6
    Kuchtík
    Členem od
    27.10.2008
    Příspěvky
    11

    Default

    Díky za rady - tady v Česku jsme jaksi nebyli zvyklí papat určité druhy zeleniny. Ještě jeden dotaz, který chřest je lepší? Ten zelený nebo ten světle narůžovělý? Promiň, že pořád otravuju..

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •