videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 1 z 1

Téma: Celozrnný kynutý houskový knedlík

  1. #1
    Šéfkuchař Alena Jankova's Avatar
    Členem od
    26.02.2009
    Místo
    Ústí nad Labem
    Příspěvky
    5341

    Default Celozrnný kynutý houskový knedlík

    250 g hrubé mouky
    250 g celozrnné mouky
    250-300 ml mléka
    2 ks celozrn.pečiva (kaiserky a pod)
    21 g (1/2 kostky) droždí
    lžička soli, špetka cukru

    V trošce vl. mléka rozmícháme cukr, lžíci mouky a droždí, necháme kvásek vzejít.
    Mouky smícháme, přidáme mléko, kvásek, sůl a propracujeme těsto.
    Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené pečivo (lepší je tak 2 dny staré)
    a necháme ŘÁDNĚ vykynout.
    Těsto rozdělím na tři stejné díly, nechám ještě pod utěrkou vykynout,
    potom vytvarujeme šišky, z tohoto množství 2 - 3, podle toho na jak
    velká kolečka knedlíků jste zvyklí.
    Vaříme v osolené vodě cca 20 minut, voda do které je vkládáme se musí vařit,
    v polovině varu obrátíme a poklici necháme mírně odklopenou, není potom z knedlíků cítit droždí.
    Po vyndání hned krájíme nití nebo kráječem.
    IMG_4170.JPGIMG_4171.JPGIMG_4177.JPG

    Pokud chcete knedle nechat vcelku, musí se několikrát propíchnout !
    Poslední úpravu provedl(a) Alena Jankova; 20.01.2012 v 22:16.
    Alena J

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •