videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Čalamáda

  1. #1
    Šéfkuchař
    Členem od
    25.07.2008
    Místo
    Těrlicko
    Příspěvky
    1471

    Default Čalamáda

    Čalamáda-tak tento receptík je z TOPreceptů-moc nám chutná.

    Suroviny:

    1x hlávka zeli, 2x zelená paprika, 2x červená paprika, 2x žlutá paprika, 3x cibule, 5x mrkev, 4 dcl octa, 3 dcl oleje, 40 dkg cukr krystal, 14 dkg soli
    Postup

    Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.Zeleninu dejte do skleniček a až poté přidávejte šťávu. Je jí dostatek do všech sklenic, tak je moc nepěchujte.
    Zavařovat na 80°C 25 minut.

    Měli jsme jí ještě nezavařenou k obědu a chutnala moc dobře.

    Darina

  2. #2
    Kuchtík
    Členem od
    31.08.2011
    Příspěvky
    27

    Default

    Darina - na calamade jste znicila mraky dobrych surovin, rekl bych , to je na vyhozeni.

  3. #3
    Kuchtík
    Členem od
    24.08.2012
    Příspěvky
    2

    Default

    Citace Původně odeslal Kazu Zobrazit příspěvek
    Darina - na calamade jste znicila mraky dobrych surovin, rekl bych , to je na vyhozeni.
    Zničila? , ale kde že. Přeci aby byla čalamáda vynikající, tak je potřeba použít kvalitních surovin.
    Vybíráme pletivo na zahrádku. Tip na lacné matrace se vždycky hodí .

  4. #4
    Šéfkuchař maruška's Avatar
    Členem od
    08.07.2008
    Místo
    Znojmo
    Příspěvky
    7289

    Default

    JÁ JI TAKY DĚLÁVALA A CHCE TO DVĚ ZÁSADY a - nenacpat do skleniček nafest aby tam bylo dostatek toho láku jinak je to suché, b - dávám na celou dávku 1 Deko které přimíchám do zeleniny aby obsah skleniček nezačal kvasit.
    Ještě navíc dávám nastrouhaný křen.
    MARUŠKA

  5. #5
    Kuchtík
    Členem od
    31.08.2011
    Příspěvky
    27

    Default

    Citace Původně odeslal hrdina Zobrazit příspěvek
    Zničila? , ale kde že. Přeci aby byla čalamáda vynikající, tak je potřeba použít kvalitních surovin.
    Kdo mluvi o nekvalitnich surovinach, nic takoveho jsem nepsal.

  6. #6
    Kuchtík
    Členem od
    07.12.2012
    Příspěvky
    10

    Default

    To vypadá jako zajímavý tip. Vyzkoušíme .
    Rád vařím, ale především rád sportuji.

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •