videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Zobrazují se výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Buchta v MVT za 5 minut - obměna

  1. #1
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default Buchta v MVT za 5 minut - obměna

    200 g mouky - polohrubá ( hladká )
    150 g cukru
    1/2 prášku do PERNÍKU
    1/2 sáčku skořicového cukru
    1 PL kakaa
    1 vejce
    100 ml mléka
    100 ml oleje

    Smícháme sypké suroviny, potom přidáme mléko, olej a vejce.
    Vlijeme do vymazané a vysypané formy a "vlníme" 5 - 10 minut.

    Já vysypala skleněnou formu kokosem, přidala trochu instantní kávy a vlnila na 60% mikrovln 10 minut a bylo hotovo.
    Buchta se dá pomazat marmeládou, polít citrónovou nebo čokoládovou polevou...
    Pokud se dá doprostřed kužel nebo se použije bábovková forma z umělé hmoty, máme bábovku.
    Tu musím ještě zkusit.

    P.S. Hančí, kolikrát jsi už vlnila?
    anina s.

  2. #2
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default

    Tak jsem ji teď zase dovlnila.
    Nastrouhala jsem tam jedno poslední jablíčko a dala do bílé bábovkové formy z umělé hmoty, kterou mám dávno od mamky a ještě jsem ji nezkoušela...
    Je to taková rychlovka, co se týká přípravy i vlnění, že sama koukám.
    anina s.

  3. #3
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default

    [QUOTE=Renata;76248] nahradila půlku mléka olejem. Drcené ořechy tomu daly výbornou chuť.

    Renat, mám ořechy, tak zkusím, ono se to dá dobře obměňovat.
    Prosím tě, ty jsi dala ještě 50 ml oleje navíc ?
    anina s.

  4. #4
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.11.2008
    Místo
    Sokolovsko
    Příspěvky
    2057

    Default

    Janis dík za upozornění .Už jsem to přesunula do druhé pětiminutovky
    Renata

  5. #5
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default

    Renat, to nebylo upozornění, já myslela, že jsi to vylepšila.
    Já právě trochu upravila tu 1. variantu a myslela jsem, že ty máš variantu další, víš, že se někdy do těsta dá víc mouky, mléka apod.
    anina s.

  6. #6
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.11.2008
    Místo
    Sokolovsko
    Příspěvky
    2057

    Default

    Jani to je v pohodě, já dělala tu suchou variantu , příště zkusím se skořicí.
    Renata

  7. #7
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default

    Renat, s tím, co se tam přidá, se dá "čarovat".
    Já jsem upekla "sloní" skororoládu.
    anina s.

  8. #8
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default

    Já ji před pár dny uvlnila, s rozpustnou kávou a skořicí, pořád je vláčná a namazaná povidly od Hamé je to lahůdka.
    anina s.

  9. #9
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default

    Tak jsem ji dovlnila s nastrouhanou čokoládou, po vytáhnutí jsem pomazala jahodovou marmeládou.

    Buchta z MVT.jpg
    anina s.

  10. #10
    Šéfkuchař janina s.'s Avatar
    Členem od
    25.03.2009
    Místo
    Ostrava
    Příspěvky
    13683

    Default

    Určitě se dá různě obměňovat a je to opravdu rychlovka bez rozehřívání trouby.
    Dala jsem i kokos, povidla, skořici, nasekané sušené švestky, vanilkový cukr, rumové aroma, rozpustnou kávu, neměla jsem vajíčko, prášek do perníku a skořicový cukr, polila "nutelou" se zakyskou, posypala kokosem a čoko ozdobou. Není suchá a je dobrá, na 60% jsem vlnila 10 minut.
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    anina s.

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •