videorecepty ekucharka.netgalerie ekucharka.net


Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazují se výsledky 1 až 10 z 13

Téma: Bryndzové pagáčky

  1. #1
    Šéfkuchař iris's Avatar
    Členem od
    01.08.2008
    Místo
    Ústí nad Labem
    Příspěvky
    12280

    Default Bryndzové pagáčky

    bryndzov25O g hladké mouky, 18O g. Hery, nebo másla, 18O g bryndzy, trochu pálivé papriky,sůl,1 žloutek, kypřící prášek, bílek co zbyl na potření a kmín na posypání, případně ještě trošku soli.

    Mouku přeseju,/aby tam byl vzuch/přidám prášek do pečiva, zamíchám, pak na kousky změklou Heru, bryndzu a trošku soli, žloutek .
    dobře zapracuji těsto, pomoučím si vál a vyválím těsto , asi na 1 cm, vykrajuji kolečka, co mám na vánoční cukroví, potřu bílkem a posypu kmínem, může se použít sezam, trošku hrubé soli, ale já to mám nejradši jen s kmínem.Upeču dorůžova, je to křehounké a moc dobré, vydrží dlouho, dělám to hlavně na oslavy k vínu a na vánoce, když už je přeslazeno.
    Poslední úpravu provedl(a) iris; 23.02.2011 v 08:51.
    Iris

  2. #2
    Šéfkuchař
    Členem od
    30.01.2009
    Příspěvky
    15893

    Default Re: Bryndzové pagáčky

    Taky zajímavé s čím vším se dají dělat pagáčky,co?

  3. #3
    Šéfkuchař iris's Avatar
    Členem od
    01.08.2008
    Místo
    Ústí nad Labem
    Příspěvky
    12280

    Default Re: Bryndzové pagáčky

    Jaruš, máš pravdu, tam se můžou přidat škvarky, nebo jak ty jsi psala ten recept, uzený sýr, jednou jsem je dělala s chili paprikou a pak to mělo teda grády.
    já jsem se ustálila na těch bryndzáčkách, pa, pa
    Iris

  4. #4
    Šéfkuchař Beata.H's Avatar
    Členem od
    25.12.2010
    Místo
    Rakovník
    Příspěvky
    1149

    Smile

    To jsem nikdy nejedla,ale vypadají skvěle,a podle receptu se mně to moc líbí,takže to asi vyzkouším.
    BEA

  5. #5
    Šéfkuchař iris's Avatar
    Členem od
    01.08.2008
    Místo
    Ústí nad Labem
    Příspěvky
    12280

    Default

    Beatko, můžš tam dát nějaký sýr výraznější chuti, třeba nějaký plesnivý, nebo Nivu, ale ona ta bryndza tam není tak cítít, já ji taky normálně nejím, je to rychle udělané a fakt křehoučké . Ahoooooj
    Iris

  6. #6
    Šéfkuchař
    Členem od
    16.03.2009
    Příspěvky
    14601

    Default

    Iris ty jsou super-jedla jsem jen pagáčky škvarkové a uvnitř s povidlama,ale neměly chybu...a tyto na slano-super!!!!
    LENKA

  7. #7
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.02.2010
    Místo
    Brno
    Příspěvky
    8502

    Default

    3 bryndzovIris, díky za perfektní recept. Chce to vyválet, jak doporučuješ těsto určitě na 1 cm nebo i 1,5 cm. První plech jsem je udělala moc nízké a byly už takové sušší a málo křehké a jak jsem nechala těsto vyšší tak super. Jsem zvědavá jaké budou zítra, chtěla bych si je na konci týdne předpéct také o den dříve, tak uvidím.
    ZDENY

  8. #8
    Šéfkuchař iris's Avatar
    Členem od
    01.08.2008
    Místo
    Ústí nad Labem
    Příspěvky
    12280

    Default

    Zdeny, vydrží hodně dlouho, já je dávám do plechové krabičky a vydrží takhle křehoučké i tři týdny... vyzkoušeno !!!
    Iris

  9. #9
    Šéfkuchař
    Členem od
    11.02.2010
    Místo
    Brno
    Příspěvky
    8502

    Default

    Iris, i dnes jsou fakt křehounké. Na tři týdny, to bych je musela u nás zavřít do trezoru. Věřím však, že budou dlouho dobré. Krásně pořád voní , do těsta jsem použila máslo. Už jsem psala ve fotogalérce, že teď jsem šla na jistotu, ale příště vyzkouším jak doporučuješ s nivou a jinou posypkou. Byla jsem i překvapená, že jich bylo 2 a půl plechu, ty první jsem ale dělala nižší, tak možná i proto.

    ZDENY

  10. #10
    Šéfkuchař Sonia's Avatar
    Členem od
    28.07.2009
    Místo
    Toskánsko
    Příspěvky
    9403

    Default

    Potvrzuji, že pagáčky jsou fantastické a že dlouho nevydrží, zvláště když jsou kolem kyseliny, jako jsme byli my!!!
    Soňa

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pagáčky
    By Jaruš in forum Pečené slané
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 03.06.2009, 15:12
  2. Škvarkové pagáčky
    By milkad1 in forum Pečené slané
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 11.09.2008, 12:30

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete přidávat odpovědi
  • Nemůžete přidávat přílohy
  • Nemůžete upravit své příspěvky
  •